think1

Elke dag worden we keer op keer op het verkeerde been gezet door onze gedachten. Of we nu willen of niet, het gebeurt gewoon. We willen ons goed voelen, gelukkig zijn en positief zijn is ons credo. Onze gedachten bepalen het gevoel, het gevoel bepaalt het gedrag en het gedrag bepaalt ons algehele functioneren. Dus kom op met die positieve gedachten, want hoe vermogender het denken des te beter we ons voelen. Simpel toch! Helaas de praktijk is weerbarstiger! We worden regelmatig verrast door ons eigen denken, dat met onze emoties aan de haal gaat.

Waarom hebben we dan zo weinig controle over ons denken? En welke factor speelt de basisstand van ons brein? Staat het in een neutrale modus, is het lekker positief of neigt het misschien naar negatief. Ben je bijvoorbeeld een heel positief ingesteld persoon, dan zal je initiële reactie vaak ook vermogend zijn. Hoe je je brein, je onderbewustzijn voedt heeft uiteindelijk een heel groot effect op je gevoel.

Kun jij de volgende vragen eerlijk beantwoorden: Hoe denk jij over je eigen denken?  Laat jij je beïnvloeden door anderen, door social media, door een roze olifant? Wat vindt jij van je eigen taalgebruik in het algemeen? Hoe ga jij om met wat anderen zeggen? Welke emotie(s) vindt je lastig te controleren? Waarom deze vragen?

We hebben allemaal wel eens last van onze gedachten en dus onze emoties. Echt waar! Ik ook!

Alleen de mate waarin je je laat leiden door het brein, heb jezelf in de hand. Door inzicht te krijgen hoe het brein werkt, door anders te leren denken, door meer grip te krijgen op alle dagelijkse prikkels en door te leren omgaan met je emoties zet je al eerste stappen in de goede richting. Door vermogende selftalk en door jezelf te leren coachen kun je meer en meer controle krijgen op je algehele functioneren. Je zult wel zelf de eerste stap moeten zetten!

 En als je nu denkt aan de olifant in bovenstaande tekst. Welke kleur heeft de olifant dan? Roze?

Misschien ken je dit psychologische trucje al! En toch krijgen de meesten onder ons, die roze olifant niet meer uit hun geheugen! De kleur roze en de olifant zijn voor altijd aan elkaar verbonden. Een simpele techniek, die door de reclamewereld graag op allerlei manieren wordt ingezet. Een kwestie van bewuste beïnvloeding van het onbewuste! Dit is namelijk iets wat we zelf dagelijks op onszelf toepassen. De vraag is of je je hier wel bewust van bent.

Wil je meer grip krijgen op je denken? Wil je mentaal sterker worden? Wil je bewuster in het leven staan? Of wil je die roze olifant uit je geheugen wissen?

Ik ben benieuwd waar jij aandacht aan wilt besteden?  Zie je berichtje graag tegemoet! [contact]

 

Geverifieerd door MonsterInsights