Een knuffel is er om een ander te laten weten, dat je om hem of haar geeft zonder ook maar iets te hoeven zeggen.

Het is wetenschappenlijk bewezen, dat knuffelen je fysieke en mentale gezondheid verbeterd. Liefdevolle aanrakingen zijn dus niet alleen fijn, maar ook gezond. Het vermindert stress en geeft een relaxed gevoel. Je wordt er vriendelijker, blijer, vrediger, meer sociaal, liefdevoller, minder agressief en gelukkiger van.

En het is een geweldige pijnstiller zonder enige negatieve bijwerking. Door een knuffel maken we het hormoon oxytocine aan, dat we allemaal hebben en ook nog eens gratis is. Het enige, dat je hoeft te doen is iemand liefdevol aan te raken.

Net als eten en drinken kun je een liefdevolle aanraking zien als een belangrijke levensbehoefte. Het geeft je spontaan een warm gevoel. Een onverwachte aanraking, aai, streling of omhelzing doet wonderen. Wordt je soms verrast door een spontane omhelzing of aanraking, dan zal je lichaam onmiddellijk in actie komen. Soms geeft het een gevoel van verwarring of ongemak, maar dat komt omdat je hormonen plots een boost krijgen. Daarna komt de ontspanning en er verschijnt een tevreden lach op je snoet.

Een knuffel of liefdevolle aanraking is in deze hectische tijd het beste middel tegen de stress en onze gehaaste manier van leven. Het is ook een fijne manier om iemand te begroeten of te bedanken. En het is ook een mooie gelegenheid om iemand te laten weten, hoeveel hij of zij voor je betekent.

Het is soms vreemd, dat je niet eens de reden van een knuffel of aanraking weet. Je ondergaat en accepteert het! Je denkt er niet bij na! En na enige uren of zelfs dagen realiseer je je pas, wat het met je heeft gedaan. Zelfs de gedachte aan een ontvangen knuffel of aanraking heeft een positief effect op je gevoel.

Knuffel, omhels en raak elkaar daarom eens wat vaker liefdevol aan. Deel je warmte en gevoel aan degene die je lief hebt! Het is een gebaar van genegenheid, dat meer zegt dan welk stukje geschreven of gesproken tekst dan ook! Geef eens iets meer van jezelf! Doen! note aan mezelf: ook ik 🤗!

#inspiratie #knuffel #doeslief #emoties #gevoel #goedvoelen #lief #meerdaneenemoticon #renewinspiration #renewmentalcoaching

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mentale proeverijMet een frisse kop het nieuwe jaar in

Wil jij met een frisse kop, nieuwe energie en inzichten het nieuwe jaar in? Loop dan eens mee over de prachtige Sallandse Heuvelrug. Nieuwe mensen leren kennen en sparren over onderwerpen als zingeving, persoonlijke groei, mentale weerbaarheid en vitaliteit. Ga je alleen wandelen en lekker kletsen? Laat je door mij gewoon eens verrassen en uitdagen!

Waar: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (start)

Wanneer: Vertrek elke vrijdagmiddag 14.00 uur en zaterdagochtend 8.30 uur (duur ca 2 uur). Start vrijdag 10 december. Actie loopt tot maart 2022!

Voor wie: voor iedereen die er even uit wil, die de zinnen wil verzetten, die nieuwe prikkels kan gebruiken, die nieuwe uitdagingen aan wil gaan, die...! Voor iedereen die zich gewoon een beetje beter en vitaler wil voelen!

En de deelname is GRATIS! Aanmelden is wel verplicht!

(Graag even aanmelden i.v.m. de geldende corona richtlijnen)