Uiterlijk rustig en kalm, van binnen chaos. Je gedachten beginnen soms plots te spoken, alsof er een tornado voorbij komt. Je raakt de controle kwijt over je denken en voor je ogen lijkt zich ineens een waas te vormen. Herinneringen komen boven drijven, zonder enige verklaarbare aanleiding. Ze zijn er ineens!

Nog steeds rustig en kalm van buiten, staren je ogen in de verte op zoek naar antwoorden. Omhoog kijkend naar de wolken boven de boomtoppen en dan weer naar de steentjes tussen je voeten. Je benen worden onrustig, je verkrampt, je emoties spelen tikkertje. Je voelt je ongemakkelijk en concentreren is een hele klus. Voor je omgeving niet altijd zichtbaar of voelbaar, maar daardoor niet minder vervelend. Diep in en uitademen is een oplossing, maar het verdrijft de gedachten niet. Waarom? Waarom nu?

Je voelde je goed, blij, happy en vol energie. Die zelfde energie leek in één keer uit je te worden gezogen. En de oorzaak? Was het de angst voor gemaakte keuzes, verdriet om gemiste kansen, schaamte voor je houding en gedrag, woede om je machteloosheid en frustratie over niet uitgesproken woorden? Of was het de schuld van een ander? Nee, eerder teleurgesteld in je eigen verwachtingen en wensen is waarschijnlijker. Teleurgesteld in je eigen denken, terwijl je heel goed weet wie je wilt zijn en hoe je je wilt gedragen.

Je gedachten zijn zo krachtig, dat ze je behoorlijk in de problemen kunnen brengen. Je wilt eerlijk tegen jezelf zijn en je gezonde verstand gebruiken, maar je denken zit in een spagaat. Als het verstand eindelijk lijkt te winnen, denkt je gevoel er blijkbaar toch anders over en je voornemens verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een woord, een gebaar of een beeld is maar nodig om weggestopte gedachten of herinneringen in alle hevigheid te laten losbarsten. Het triggert je emoties en gevoelens of je nu wilt of niet.

Als de tornado is uitgeraasd, komt vaak het besef van realiteit en rust terug. En soms wordt het eng stil van binnen. Je weet niet meer wat je nu eigenlijk moet denken.

Waarom heb ik zo weinig controle over het denken, mijn emoties en gevoelens? Een veel gehoorde vraag! Het is een menselijk fenomeen, dat met je hormonen te maken heeft. We verbergen onze emoties vaak achter een glimlach, want we willen onze werkelijke gevoelens niet altijd aan iedereen tonen. We stapelen negatieve emoties uit angst voor de reacties van anderen. Denk niet teveel, maar ga op zoek naar antwoorden. Blijf niet hangen in je emotie. Wees realistisch in je verwachtingen en richt je op wat je wel hebt. Maak je herinneringen niet mooier dan ze zijn, maar dromen mag altijd. En laat positiviteit en optimisme je gedachten voeden. Het zal je helpen in momenten van stress en onrust.

En als het je toch weer een keer overkomt, wordt dan in ieder geval niet boos op jezelf. Het lost niets op. Het lucht misschien tijdelijk op, maar voor de lange termijn is het geen oplossing. En als je een gevoel van stilte en enorme leegte overvalt, denk dan vooral aan de mooie dingen in je leven. Creëer weer nieuwe mooie gedachten.

We zijn allemaal unieke mensen met onze eigen emoties en gevoelens, waar je best trots op mag zijn. Durf ze te tonen en heb respect voor je eigen en die van een ander. Het maakt wie je bent! Blijf jezelf voor jezelf! #inspiratie #emoties #gevoel #gedachten #denken #stilinmij #gedrag #positief #optimisme #uiten #uiterlijk #innerlijk #blog #renewmc #renewinspiration #renewmentalcoaching

Geverifieerd door MonsterInsights