Lichaamstaal vertelt veel over je stemming en emoties. Je houding, je gedrag, zijn een weerspiegeling van je gedachten.

Onzeker, onrustig, angstig, verdrietig, teleurgesteld of zeker, relaxed, vol vertrouwen, vrolijk en blij zijn zo maar een paar voorbeelden. Je bent soms een open boek, dat eenvoudig te lezen is. Teminste dat denken we! De manier waarop je je gedraagt, je algehele houding, kan ook een bewuste keuze zijn. Uit een vorm van zelfbescherming of om een ander een bepaalde boodschap te geven zonder woorden te gebruiken. Je kunt je heel open gedragen naar de één en tegelijk gesloten naar een ander. Er zijn tal van onderzoeken gedaan en boeken geschreven over het fenomeen lichaamstaal, maar de meningen lopen nogal uiteen. Je lichaamstaal is een effectieve manier om stilzwijgend te communiceren, daar is iedereen het wel over eens. Het goed kunnen lezen is toch ingewikkelder.

Je ogen zijn een heel ander verhaal. Ze spreken vanzelf! Hoe je je voelt, elke emotie, is zichtbaar in je ogen.

Je gezicht strak, maar je ogen sprankelen! Je lacht, maar je ogen dof en verdrietig! Een zelfverzekerde houding, maar je ogen laten angst zien! En als je je geen houding weet te geven, dan vermijd je het liefst oogcontact, want je wilt niet dat de ander je ogen kan lezen. Iemand diep in de ogen kijken, is ook best eng, want het geeft direct toegang tot je gevoelens. Het is ook een geweldige manier om een innig contact met een ander te krijgen. Doe dit door diep in iemands ogen te kijken en alle facetten en kleurtjes te herkennen, waaruit een oog is opgebouwd. Succes verzekerd!

Onze ogen lijken signalen uit te zenden, die je zelfs waarneemt als je de persoon niet eens aankijkt. Als iemand vlak bij je is of op een grotere afstand, het lijkt niet eens uit te maken. Je voelt de ogen op je gericht! Je kijkt en je weet het zeker! Of de ander je blik beantwoord of snel weg kijkt, maakt niet uit. Je weet het! Net alsof je ogen in je rug hebt. Een zesde zintuig?! Intuïtie?

De rust, vriendelijkheid en blijdschap, die ogen uitstralen, zeggen veel over de gemoedstoestand van iemand. Maar ook hoe die persoon zich in je nabijheid voelt is te zien. Een twinkeling of sprankeling zegt veel. Net als een vragende, onderzoekende of zelfs ondeugende blik. Het komt allemaal met een gevoel en een boodschap. En als je wilt weten of je een eerlijk antwoord op je vragen krijgt, kijk de ander dan diep in de ogen. Het maakt veel duidelijk! Op zoek naar antwoorden, graven in herinneringen of niet de waarheid vertellen, elke oogbeweging vertelt een verhaal. En ook als mensen niet echt interesse in je hebben of zich om de één of andere reden ongemakkelijk voelen, is dit te zien. Vaak onrustig, zoekend naar houvast of langs je heen kijkend. Je blik wordt voorzichtig vermeden.

Je ogen zijn de spiegel van je denken, ze reflecteren al je gedachten en emoties. Wees je bewust, dat ze meer prijs geven, dan dat je misschien zou willen.

Tegelijkertijd is het een geweldig middel om effectief te communiceren en contact te leggen. Je woorden kunnen nog zoveel zeggen, maar je ogen laten het ware verhaal zien. Al je gevoelens en emoties zijn net als de bladzijden van een boek. Het is aan jou welke pagina je wilt laten zien. Gebruik ze met verstand!

#inspiratie #lichaamstaal #ogen #houding #stemming #gedrag #gevoelens #emoties #communicatie #waarnemen #open #gesloten #oogcontact #intuïtie #renewinspiration #renewmentalcoaching

Geverifieerd door MonsterInsights