img_20190601_084137_4746724954468822421419.jpg

Er zijn altijd wel eens momenten in je leven, die onvermoede krachten in je losmaken. Krachten die je normaal gesproken niet oproept, omdat je niet lijkt te weten ze te hebben.

Hoe vaak wordt er niet gezegd: ik kan dat niet! Dat lukt me toch nooit! Daar ben ik toch niet sterk genoeg voor! Dat is te moeilijk, dat red ik nooit! Om erachter te komen wat je werkelijk allemaal voor kwaliteiten in huis hebt, zul je nieuwe uitdagingen moeten aangaan. Je grenzen verleggen.

Echter belemmer je jezelf nogal eens door je eigen overtuigingen. Je gedachten zeggen doen, je overtuiging grijpt in en je gevoel houdt je tegen. De emotie angst is hierbij meestal de grootste boosdoener. Het deurtje naar de extra kracht blijft gesloten, omdat je angst de toegang blokkeert. En hoe jammer is dat?

Er zijn legio voorbeelden van mensen, die onder levensbedreigende omstandigheden onmogelijke gedachte prestaties hebben geleverd. Weken tot maanden lang overleven op zee na een schipbreuk of in de verzengende hitte van een woestijn of de vrieskou van de noordpool in je eentje de weg naar de bewoonde wereld terugvinden. Uitgedroogd, uitgemergeld, bevroren ledenmaten, het maakt niet uit! Ineens wordt de superheld in je wakker. Ongelooflijke krachten komen vrij. Je belemmerende overtuigingen en je angsten verliezen hun grip. Je overlevingsmodus neemt de leiding.

Aan de ene kant geweldig en aan de andere kant is ons menselijke systeem soms zo ondoorgrondelijk. Wat is toch de reden, dat er eerst iets verschrikkelijks moet gebeuren, voordat je deze krachten oproept? Deze superheld zit echt in je! Te vaak is je denken degene die je weerhoudt. De negatieve scenario’s winnen het keer op keer van de positieve. Waarom? Zijn het slechte ervaringen uit het verleden? Is het de beïnvloeding van je omgeving? Is het de angst om te falen?

Leer je denken positief te beïnvloeden, geloof meer in je eigen kunnen en durf een held te zijn. Wat kan helpen? Visualiseer je successen, maak een lijstje met persoonlijke motivatie en inspiratie quotes en gebruik positieve selftalk. Benoem en gebruik het elke dag! Je kunt echt veel meer dan je vaak denkt. Ga op zoek naar deze innerlijke kracht en groei boven jezelf uit! En een beetje van superman kan ook geen kwaad!

Dus als het toch even tegenzit, denk dan maar aan de eenkhoorn met z’n superman shirt. Een beetje humor doet soms wonderen! Ook voor jou!

#inspiratie #krachtvandegedachte #sterk #denken #gedachten #gedrag #overtuigingen #uitdaging #selftalk #motivatie #doorzettingsvermogen #wilskracht #positief #visualiseren #superman #renewinspiration #renewmentalcoaching

Geverifieerd door MonsterInsights