Alweer een week geleden! De Fisherman’sFriend StrongmanRun, wat een geweldig feest was het weer!

Ruim 21km over heuvels, smalle bospaadjes, grillige boomwortels, door bakken met modder en ijskoud water, plonsen in het zwembad, over geweldige hindernissen en niet te vergeten ontelbare keren waden en zwemmend door de prachtige Regge. Droog? Alleen bij de start volgens mij! Een geweldige uitdaging en lichamelijke inspanning, waarbij enige voorbereiding zeker niet overbodig is. Zeker dit jaar was het parcours en het vele koude water een aanslag op de spieren. Ook op die grote in de bovenkamer.

Als ik terugkijk, dan ben ik persoonlijk heel tevreden met m’n prestatie. Was het makkelijk? Nee, zeer zeker niet! Mijn voorbereiding was zeker niet ideaal door problemen met mijn achillespees, die na ongeveer 15km weer alle aandacht opeiste. Mijn kuit en hamstring vonden het toen nodig om ook een duit in het zakje te doen. Het één lokte het andere uit! Opgeven? Nee, geen denken aan! Uiteindelijk niet de tijd die ik in gedachten had, maar blij met het resultaat.

De diverse foto’s zeggen veel over mijn gevoel tijdens de run. Eén ding valt mij direct op. De lach en constante ontspanning in mijn gezicht. En daarnaast de relaxte houding en energie, die mijn lichaam uitstraalt. De finishfoto zegt mij nog meer! Van buiten ontspannen en blij, maar van binnen verkrampt en pijn. Het lichaam gaf een duidelijk signaal af. Het was genoeg! Na de nodige energiedrankjes, water en een douchebeurt was het tijd voor een welverdiend biertje! Het herstel was ingezet.

Mijn omgeving reageerde uiteraard positief en de complimenten waren niet van de lucht. Wat zie je er nog fit uit? Jaja, je moest eens weten! Het heeft alles te maken met hoe ik in het leven sta. Het is vooral een mentale kwestie, waarbij ik voel wat ik wil voelen en denk wat ik wil denken. En dat straal je dan uit! Natuurlijk voelde ik de kramp en de verzuring, maar de pijn kreeg geen vat op mijn denken. Ik had een doel, wilde een resultaat neerzetten, maar bovenal plezier hebben en genieten. En pijn hebben hoort er soms ook bij. Door van elk moment te genieten en me te richten op al het moois onderweg en de fysieke inspanning, was ik in staat om alle negatieve prikkels te negeren. Het positieve overheerste en de ontspanning was het resultaat. En dat was te zien!

Maar het verteld ook een ander verhaal. Een boodschap waar velen mee kampen. Een uiterlijk dat lacht, maar een innerlijk dat huilt! De buitenkant vertelt niet altijd het werkelijke verhaal. Wat er werkelijk van binnen aan de hand is, wordt vaak niet aan de buitenwereld getoond.

Mijn fysieke ongemak was me niet aan te zien! Beetje moe! Oké, maar meer ook niet! Met de nodige humor en wilskracht wist ik de pijntjes en het ongemak te pareren. Mijn mentale weerbaarheid was sterker dan het geschreeuw van mijn lichaam. En dat is niet iedereen gegeven!

Een Strongmanrun is maar eenmaal per jaar, maar velen hebben dagelijks last van de mentale en fysieke ongemakken, waar ze zich geen raad mee weten. Of het nu betrekking heeft op het gezin, persoonlijke relaties, gezondheid, carrière, geld, ontwikkeling of vrijheid velen durven er helaas niet voor uit te komen en zetten een masker op. De stress graaft zich in. De omgeving ziet alleen de lach, maar missen de kolkende stroom onvermogende gedachten. Er is meestal wel aandacht voor het fysieke, maar we vergeten de kracht van het mentale deel. We kennen wel de oorzaak, maar hebben geen oplossing.

Weten dat je mentaal sterk moet zijn, is één! Hoe je mentaal sterk wordt, is iets anders! Er bestaat geen instant oplossing voor het onder controle krijgen van je gedachten en je emoties. Alleen maar positief denken werkt ook niet! Het is een proces van loslaten van je oude conditionering, je gewoontes en routines en het inslijten van nieuwe denkpatronen. Het moeilijkste van een mentale verandering is het volledig eerlijk zijn tegen jezelf. Even anders leren denken, doe je niet zomaar. Je brein denkt daar namelijk toch iets anders over. Je denken denkt dat het wel weet hoe te denken, maar zit er vaker naast dan je lief is. We willen ons graag altijd en overal goed voelen, maar het denken weet niet hoe? Het belangrijkste is dat je je gezonde verstand blijft gebruiken. Wat wil je bereiken? Wat zijn je doelen? En hoe zit het met je doorzettingsvermogen? En je hebt niet altijd de antwoorden, dus zet je trots opzij en durf om hulp te vragen. Laat je masker eens thuis. Je zult jezelf uiteindelijk dankbaar zijn!

En welke doelen of uitdagingen op je lijstje staan, bepaal je helemaal zelf. Doe wat het beste bij je past, waar jij energie van krijgt en waar je gelukkig van wordt. De grootste uitdaging ben je echter zelf! Dat geldt voor ons allen! Echt waar! En dat geldt ook voor mij!

En de Strongmanrun, die staat natuurlijk alwéér op mijn lijstje met doelen, want sommige feestjes moet je nooit overslaan.

Denk aan jezelf en vergeet niet te genieten! Gewoon doen! Wil je weten hoe ik het allemaal doe? Ik maak graag tijd voor je. Een berichtje, een belletje of een mailtje kost je niets en levert je misschien meer op dan je denkt! Doen!

#inspiratie #gedachten #gedrag #emoties #uiterlijk #innerlijk #uitdagingen #wilskracht #doorzettingsvermogen #mentaalsterk #krachtvandegedachte #selftalk #mindset #gewoondoen #fishermanstrongmanrun #Strongmanrun #renewinspiration #renewmentalcoaching

Geverifieerd door MonsterInsights