Wordt je van succes gelukkig of brengt je een gelukkig leven je succes?

Aandacht voor een viertal factoren is essentieel om uiteindelijk succesvol te kunnen zijn, zowel privé als zakelijk.

Je wilt een fijne baan, een goede relatie, tijd besteden aan familie en vrienden. Maar er moet ook voldoende tijd over zijn om de batterij weer op te laden en te ontspannen. Je leeft maar één keer en je kunt het niet overdoen.

De tijd tikt gewoon verder. Ook al kom je elke dag tijd te kort, je kunt er niet even een paar uur per etmaal bij krijgen. Naast tijd is ook je energie beperkt.

Veel bordjes in de lucht houden, blijven rennen, zonder weer op adem te komen is zwaar. Hoe lang blijf jij dit volhouden? Die batterij gaat een keer definitief leeg en dan ga je letterlijk uit.

Ook in de volksmond wel een burn-out genoemd.

Een goede werk privé balans is dus noodzakelijk om te blijven functioneren. Het heeft geen zin om langere periodes van behoorlijke inspanning en stress te hebben en dan middels een korte periode van relatieve rust weer te herstellen. Hiermee herstel je de balans niet!

Er is een verandering in gedrag nodig om alle pijlers op het gebied van privé als werk overeind te houden.

De kunst van balans is om de gedragsveranderingen vol te houden totdat het in je systeem zit en een gewoonte wordt. Het balanceren tussen werk en privé is een vaardigheid en een constant proces, waar je elke dag weer aandacht aan moet besteden.

Het balanceren vereist structuur en regelmaat in alles wat je elke dag doet. Je hebt 24 uur om te verdelen, niet meer en niet minder. Maar hoe zorg je ervoor dat je gezin, je relaties, je carrière, je sociale leven en niet te vergeten je gezondheid de aandacht krijgen, die ze nodig hebben? En vergeet niet dat rust en ontspanning daarnaast essentieel zijn om te kunnen blijven presteren.

Het vereist een verandering van denken om je oude gewoontes en routines te vervangen en uiteindelijk te komen tot de gewenste gedragsverandering. En dat kost tijd! Maar op de eerste plaats is bewustwording gevraagd. En dat betekent zelfkennis en zelfinzicht in je huidige gedrag en vastgeroeste patronen.

En nu?

Is gedragsverandering voor je een onmogelijke opgave? Spelen gewoontes en routines je dagelijkse parten? Is je werk privé balans ver te zoeken? En eigenlijk zoek je een duw in de goede richting, maar je weet niet wie je moet vragen?

RENEW Mental Coaching biedt i.s.m. PROMEG meerdere opleidingen aan op het gebied van je persoonlijke en mentale ontwikkeling middels de methode Gewoon Doen. De cursus Werkgeluk is de nieuwste loot aan de boom en gericht op individuen, bedrijven en organisaties, die zich willen focussen op het gebied van werkgeluk en hun kennis over gelukkig werken willen vergroten en dit ook in de praktijk willen toepassen.

Neem gerust vrijblijvend contact met me op en laat je eens informeren wat ik voor je kan betekenen?

Het geheim van succes is gewone dingen ongewoon doen

#inspiratie #motivatie #gedragsverandering #coaching #training #gewoondoen #werkgeluk #PROMEG #RENEW

Geverifieerd door MonsterInsights