Een beetje filosofische quote op de vroege ochtend, maar wel ééntje met een krachtige boodschap over vasthouden en loslaten.

Een relatie, een vriendschap of een vluchtige ontmoeting zou moeten kunnen bestaan zonder strikte voorwaarden. De enige voorwaarde is het gevoel. Als je de ruimte en vrijheid ervaart jezelf te kunnen zijn, zonder dat een ander of de omgeving er constant een oordeel of verwachting aan hangt, dan ben je op de juiste plek. Deze plek of persoon vraagt niet om uitleg of bevestiging, maar elke ontmoeting geeft een goed en veilig gevoel. Het vertrouwen is dan iets natuurlijks en veel woorden zijn er niet nodig.

Respect voor de omgeving en vooral respect hebben voor een ander, hoef je niet met woorden uit te leggen. Het zijn je houding en gedrag, die de boodschap over brengen. En als je iemand uiteindelijk in je innercircle toelaat, laat diegene dan vrij om te blijven of te gaan. Als iemand blijft, koester dat. Als iemand gaat, koester dan het goede gevoel, dat blijft. En laat elk ander gevoel meegaan met degene, die je innercircle verlaat. Blijf er niet aan hangen, maar laat los.

Loslaten is ruimte en vrijheid creëren voor jezelf en een ander zonder te oordelen, zonder rancune. Maar loslaten betekent niet dat je moet vergeten. Je kunt je omgeving of een ander fysiek loslaten, terwijl het goede gevoel, de fijne gedachten en mooie herinneringen blijven.

Zie het als de vogel en de boom. Als de boom het zwaar heeft en zijn blad laat vallen, dan nog biedt het altijd een veilige en rustgevende plek voor de vogel zonder iets terug te verwachten. En de vogel zal blijven komen en gaan, waarbij het als dank de sporen en zaden over de omgeving verspreidt.

Denk goed na over wat je krampachtig blijft vasthouden, wat je niet durft los te laten, maar besef ook wat altijd zou moeten blijven. Wat en wie je nooit mag vergeten! En natuurlijk heb je altijd de vrijheid om weg te lopen, maar weet dat je gevoel, gedachten en herinneringen altijd met je meelopen!

Vergeet dat nooit!

#inspiratie #nadenkertje #gedachten #emoties #gevoelens #loslaten #vasthouden #liefde #vriendschap #renewinspiration #renewmentalcoaching

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mentale proeverijMet een frisse kop het nieuwe jaar in

Wil jij met een frisse kop, nieuwe energie en inzichten het nieuwe jaar in? Loop dan eens mee over de prachtige Sallandse Heuvelrug. Nieuwe mensen leren kennen en sparren over onderwerpen als zingeving, persoonlijke groei, mentale weerbaarheid en vitaliteit. Ga je alleen wandelen en lekker kletsen? Laat je door mij gewoon eens verrassen en uitdagen!

Waar: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (start)

Wanneer: Vertrek elke vrijdagmiddag 14.00 uur en zaterdagochtend 8.30 uur (duur ca 2 uur). Start vrijdag 10 december. Actie loopt tot maart 2022!

Voor wie: voor iedereen die er even uit wil, die de zinnen wil verzetten, die nieuwe prikkels kan gebruiken, die nieuwe uitdagingen aan wil gaan, die...! Voor iedereen die zich gewoon een beetje beter en vitaler wil voelen!

En de deelname is GRATIS! Aanmelden is wel verplicht!

(Graag even aanmelden i.v.m. de geldende corona richtlijnen)