Kwetsbaarheid is iets moois en zeker geen teken van zwakte.

Het is de moed om je open te stellen naar anderen toe. Het is de moed om de waarheid onder ogen te zien. De moed je eigen waarheid te delen.

Je kwetsbaar opstellen betekent, dat je durft te laten zien wat je denkt, wat je voelt en wie jij echt bent. Het is zeker niet makkelijk en het vereist nogal eens de nodige lef, maar als je altijd in je comfortzone blijft, zul je ook niet veel verder komen. En het is niet zonder risico’s, want niet iedereen zal je openheid altijd kunnen waarderen. De kans, dat je mensen ermee afstoot is niet ondenkbaar. Onbegrip, angst en boosheid kunnen zich van anderen meester maken. Schaamte, verdriet en een minderwaardig gevoel kunnen jezelf daarnaast een naar gevoel geven bij een afwijzing of een negatieve reactie. De risico’s van kwetsbaarheid wegen echter niet op tegen de voordelen.


Kwetsbaarheid is echt iets heel moois!
Het geeft plezier, een gevoel van samenzijn, genegenheid, betrokkenheid en niet te vergeten liefde.

Als je volop van het leven wilt genieten, echt wilt leven, dan moet je je gevoelens zeker niet verstoppen. Er is niks mis mee om je eigen unieke, pure persoonlijkheid te tonen.

Door jezelf kwetsbaar op te stellen, biedt je anderen ook de gelegenheid hun eigen verhaal te vertellen. Ze kunnen zich zomaar herkennen in je boodschap en zich begrepen voelen. Een gevoel van verbondenheid stelt de ander op zijn gemak en biedt vaak een nieuwe kijk op de eigen situatie.
Durf je verhaal, droom, wens, gevoel of passie met een ander te delen, ook al vindt je dat eng. Omdat je bang bent dat je niet goed, leuk of interessant genoeg bent, ontneem je een ander de kans jouw gedachten, verwachtingen en ambities te horen.

Als je meer van jezelf laat zien, word je ook vaker afgewezen. Teleurstellingen zijn nu eenmaal inherent aan je verwachtingen. En aangezien je niet aan elke verwachting kunt voldoen, zul je ook met regelmaat een teleurstelling moeten verwerken. Het maakt je altijd wijzer en sterker. En je hoeft ook niet door iedereen leuk gevonden te worden en je hoeft niet iedereen te inspireren. Niet iedereen zal je kunnen of willen begrijpen. Je creëert wel duidelijkheid.

De mensen, die je openheid en eerlijkheid waarderen, zullen je kwetsbaarheid op waarde weten te schatten. Het zijn degenen, die er echt toe doen en je leven verrijken. Wees in alle gevallen eerlijk en respectvol, zowel naar jezelf als naar een ander toe.

Durf jezelf te zijn! Altijd! Je bent mooi zoals je bent! Je bent het waard!

#inspiratie #kwetsbaarheid #waarheid #openheid #eerlijkheid #betrokken #verbonden #begrip #gevoel #moed #jezelfzijn #renewinspiration #renewmentalcoaching

Geverifieerd door MonsterInsights