Weet je nog? Een week geleden?

Het dagelijkse leven kwam voor een groot deel tot stilstand. De regering deed de deur nog net niet op slot, maar het scheelde niet veel. Een klein kiertje, een kleine opening bleef over. En daar maakten we dankbaar en in grote getale gebruik van, zonder goed over de gevolgen na te denken trouwens. Regels zijn er om overtreden te worden. Toch?

Na gisteravond is de deur dicht en mag die onder bepaalde omstandigheden even worden geopend. Tot 1 juni zal het vaste leventje grotendeels stil liggen. Dat betekend, dat je meer dan twee maanden hoofdzakelijk binnen je eigen vier muren en omgeving moet vertoeven en dat wordt een hele uitdaging. Eén week was voor velen al een beproeving, laat staan dat je nu nog wekenlang alleen of met partner of vrouw en/of kids moet doorbrengen.

Je werk, het hele sociale leven, school, sport, hobby’s ligt op z’n gat. Afgezien natuurlijk van een aantal beroepsgroepen, die dubbel zo hard aan het werk moeten en de schaarse vrije tijd nodig zullen hebben om uit te rusten. Familie, vrienden en vriendinnetjes, kennissen, sportmaatjes, studiegenoten worden langzaam vreemden. Natuurlijk is er telefoon, social media en mail, maar dat is toch anders. Het overbrengen van een boodschap is toch vaak wat lastiger, want de juiste toon en emoties verwoord je niet zomaar in een paar regels. En twee A-viertjes in een appje typen! Nee, dat werkt niet!

En aangezien we niet in grote groepen bij elkaar mogen komen, wordt communicatie een hele toer. Er zullen heel veel nieuwe uitdagingen op je pad komen, ook al wordt je niet direct getroffen door het virus. Het leven zal een compleet nieuwe invulling gaan krijgen. Het zal veel van de mentale weerbaarheid van een ieder vragen en dat is al een uitdaging op zich. Kijk maar eens naar afgelopen weekend. Hoeveel mensen konden het opbrengen om zich aan de regels te houden?

De uitdagingen waar we mee geconfronteerd gaan worden, vragen om veel creativiteit en een andere manier van denken. Het vraagt ook om meer respect voor elkaar, meer geduld en meer acceptatie. Niet direct oordelen, niet direct je antwoord klaar willen hebben. Eerst maar eens tot tien tellen! In een land waar we altijd maar druk druk zijn, altijd haast hebben, waar het altijd maar sneller en meer moet zijn, wordt dat een hele strijd. Gewoontes, routines en je dagelijkse ritme zullen om verandering vragen en ben jij bereid om daar aan mee te werken?

Het wordt voor velen een spannende tijd met veel onzekerheid, maar daar ligt nu juist ook een mooie kans. Juist deze onzekerheid biedt een geweldige mogelijkheid om als mens te groeien. Het biedt een fantastisch kans om je te bezinnen op je huidige leventje. Kijk waar je nu staat en waar je eigenlijk wilt staan. Wat moet je daar dan voor doen en laten? Wat zou je moeten veranderen? Zet het op papier. Maak een moodboard met alles wat je allemaal graag nog zou willen doen en zet je dromen eens om in concrete plannen. Kijk niet naar wat niet kan, maar wat juist wel mogelijk is. Denk vooral in oplossingen. En als je hier de tijd voor neemt, dan heb je zeker niet aan één avond of dag genoeg. Het kost meestal weken of soms zelfs maanden om het concreet op papier te krijgen. Daar heb je dus nu de tijd voor?

Ook zullen je contacten her en der minder worden en misschien zelfs wel verwateren. Je zult je gaan realiseren, wie je echte vrienden zijn en wie niet meer dan een vage kennis is. Je zult gaan merken, welke personen werkelijk iets voor je betekenen of niet meer dan een passant in je leven zijn. Wie er echt naar je omkijken en voor je klaarstaan als het nodig is!

Het leven is eigenlijk al vanaf je geboorte één grote uitdaging, met meer toeschouwers dan teamgenoten. Maar juist in tijden van tegenslag krijg je de kans om boven jezelf uit te stijgen. Dat maakt een uitdaging ook zo interessant.

Je hebt nu de kans om je leven van nog meer kleur te voorzien. En wees nu eens eerlijk! Wil je liever grijs en grauw of wordt je vrolijk van een leven vol met kleur?

Ga de uitdagingen aan en kom als overwinnaar uit de strijd. Het is aan jou!

#inspiratie #motivatie #mindset #denken #emoties #onzekerheid #uitdagingen #kansen #keuzes #gewoontes #routines #kleurjeleven #renewinspiration #renewmentalcoaching

Geverifieerd door MonsterInsights