Elke mijlpaal moet je vieren. Hoe klein en nietszeggend misschien deze ook lijkt!

Mijn mijlpaal van vandaag is de realisatie en de eerste druk van het nieuwe Gewoon Doen paspoort. Een volledige update van de bestaande theorie, uitbreiding met nieuwe onderdelen en een nieuwe opmaak. Maar liefst 72 pagina’s inspiratie en motivatie. En of ik er blij mee ben? Jazeker!

In een tijd waar de mentale weerbaarheid en veerkracht van velen op de proef wordt gesteld, verdient onze psychische gezondheid extra aandacht. Waarom?
In elk persoon zit een bepaalde hoeveelheid weerbaarheid en veerkracht. Iedereen heeft gedachten, emoties en gevoelens. Iedereen heeft overtuigingen. En onze bewustzijn niveaus spelen een belangrijke rol bij hoe wij elke dag weer functioneren. Allemaal interne processen die om controle en sturing vragen. Kennis, inzicht en vaardigheden zijn nodig.

In het dagelijkse leven richten we ons te veel en te vaak op externe factoren. Factoren die ons constant blijven beïnvloeden. Factoren waar we in veel gevallen ook geen of nauwelijks invloed op hebben. Wel beïnvloeden deze factoren onze mentale systemen en bijhorende processen. En dan helaas vaak negatief. De gevolgen lopen uiteen van een gebrek aan zelfvertrouwen, onzekerheid, een negatief zelfbeeld, onbalans, stress en angsten, burn out of bore out en in het ergste geval depressies.

Onze mentale weerbaarheid en veerkracht zijn helaas niet onuitputtelijk. Ze vragen elke dag weer om aandacht, de juiste voeding en training. Gelukkig is het mentale systeem een onderdeel van ons brein, dat over een geweldige plasticiteit beschikt. Deze plasticiteit maakt het mogelijk om je te blijven ontwikkelen en aan te passen aan veranderende omstandigheden. Met de juiste (zelf)kennis, inzicht, tactieken en strategieën kan elk individu leren om beter om te gaan met stress, onvermogende gedachten en belemmerende overtuigingen.

Ook jij kunt preventief werken aan je algehele vitaliteit en mentale gezondheid. Maar hoe werkt het dan? Hoe wordt je mentaal fit? Mentaal sterk? Hoe vergroot je de mentale weerbaarheid?

Het Gewoon Doen paspoort verschaft je kort maar krachtig de benodigde kennis, inzichten en tools. Het is je dagelijkse naslagwerk, je reminder, voor een positiever en gelukkiger leven.

Het paspoort is onderdeel van de opleiding Gewoon Doen en is je persoonlijke begeleider tijdens en na het volgen van alle modules.

Een gezonde geest in een gezond lichaam laat je niet alleen nu goed leven, maar is ook de basis voor een succesvol en gelukkig leven in de toekomst.

Ik weet dat beginnen de moeilijkste stap kan zijn, maar laat mij je helpen.

Geïnteresseerd?

Boek nu een gratis adviesgesprek! – https://lnkd.in/ejmNwaR6

#inspiratie #motivatie #mentalegezondheid #mindset #bewustzijn #brein #weerbaarheid #veerkracht #persoonlijkegroei #vitaliteit #coaching #opleiding #gewoondoen #renewmentalcoaching

Geverifieerd door MonsterInsights