Gewoon Doen

In tien stappen naar zelfbewustzijn

Anders leren denken, oplossingsgericht, eerlijk zijn tegen jezelf en denken met gezond verstand. Dat is de Mental Coaching methode Gewoon Doen.

Zelfbewuste personen worden, jezelf leren coachen. Leren omgaan met jouw emotie. Praten met jezelf, praten met elkaar. Je eigen emotie onder controle krijgen en niet de emotie van een ander accepteren wanneer je dat niet wilt. Simpel en geniaal.

Alleen simpele methodes werken echt. En niet voor de korte termijn maar voor altijd. Wil je iets nieuws, doe dan iets nieuws! Gewoon Doen verandert je manier van denken volledig. Emoties als afgunst, woede, verdriet, angst, jaloezie, kwaadheid, drang, gevoel onder controle krijgen. Ermee om leren gaan, kun je leren! Het is niet louter een methode, het is een manier van zijn… als ondernemer, leider, collega, partner, ouder, teamleider, leraar, werkgever of werknemer.

Gewoon Doen leert je de kwaliteit van je persoonlijke leven, maar ook je functioneren tijdens je werk te verbeteren. Het geeft je veel kennis en inzicht in het mentale systeem van de mens (jezelf). Je gaat anders leren denken, oplossingsgericht en dat met een gezond verstand. Je leert je emoties onder controle te houden en te leven vanuit je centrum, leert je gedrag te sturen. Het bevordert oneindig veel menselijke eigenschappen waaronder productiviteit, gezondheid en discipline.


Verandering begint bij jezelf

De tien stappen van Gewoon Doen

Genieten 

Kunnen genieten en gelukkig zijn is belangrijk. Geluk kun je hebben, maar je kunt geluk ook zelf máken. Als je een lachend gezicht trekt, voel je je meteen een stuk gelukkiger. Geniet van ieder moment, het liefst honderden keren per dag.

Emotie

Emotioneel in het centrum zitten, stabiel zijn, zodat je je door niets of niemand meer van de kaart laat brengen. Hoe ga je om met emotie? Negatieve emotie blokkeert je talent, je plezier, je genieten.

Wim

Je gedachte een subtitel geven is heel krachtig: “Wat is er aan de hand?”, “Is dit nou zo erg?” of “Maak je toch niet zo druk!” Problemen bestaan niet, er zijn alleen weerstanden.

Ontspan

Kijk eens naar de ademhaling van een baby, geweldig! Zo rustig hoe dat buikje op en neer gaat. Het is heel belangrijk je ademhaling te beheersen. Leer jezelf te ontspannen, enkele momenten per dag. Ademhalen, je bewust concentreren op de buikademhaling geeft rust.

Oplossing

Zorg dat je altijd oplossingsgericht denkt. Weg met “Ja, maar…”en “Als…”. Zorg goed voor je lichaam, dat is je strijdwagen. Je hebt je lichaam nodig als je 20 bent, maar ook als je 40, 60 of 80 bent. Jouw lichamelijke welzijn staat bovenaan jouw lijst van belangrijkheden. Ga voor een lang, vitaal en stressvrij leven

Niet accepteren

Accepteer niet dat jij je ongelukkig voelt, dat jij je rot voelt! Vecht ertegen, wees geen lafaard. Laat je niet meer raken door opmerkingen van een ander. Je mag het wel (halve seconde) vervelend vinden, maar het mag je niet raken. Accepteer niet dat je bepaalde dingen gelooft, denk met gezond verstand.

Denken

Creativiteit betekent letterlijk: Iets nieuws tot stand brengen. Aan de ene kant is er ‘weerstand-denken’, aan de andere kant is er ‘creatief denken’. Creatief denken zal je gewoonte veranderen. Doe iets nieuws, doe iets anders. Het leven is een groot avontuur.

Organiseer

Organiseren heeft te maken met gemaakte keuzes. Vaak heb je het gevoel de verkeerde keuze gemaakt te hebben. Organiseer jouw leven. Behandel een ander zoals jezelf behandelt wilt worden. Bepaal zelf met wie je om wilt gaan.

Evolutie

We kunnen nooit zeggen “Zo is het!” of “Zo is het niet!”. De mens wil antwoord op de vraag waar hij vandaan komt of waar het leven van de mens begonnen is. De mens wordt steeds meer mens. Heel veel stappen zijn al genomen, van onderbewust via onbewust en bewust naar de zelfbewuste mens die we nu zijn. Nu moeten we nog groeien in Zelfbewustzijn.

Nu

Je hebt jezelf ontwikkeld als mens. Je kunt nu overal tegen. Je bent echt veranderd. Qua denken zit je op een hoog niveau. Kennis is begrijpen, maar doorgronden is wijsheid. Het is een kwestie van Gwoon Doen en volhouden. Je leidt Nu je eigen leven.

Succes is geen toeval! Succes is een keuze!

Ontwikkel je interne coach

Een verandering van jezelf begint altijd van binnenuit. Als je wilt veranderen, verander dan ook.


Het leven is niet alleen een leerproces, het is ook een groeiproces in het ontwikkelen naar een hoger bewustzijn. De opleiding Gewoon Doen is anders dan reguliere opleidingen. Om je in je element te voelen moet je leren hoe je eigen systeem functioneert, moet je meer kennis over jezelf hebben. Heel veel mensen zijn slim en intelligent, maar dat is niet de basis om gelukkig te zijn. Doordat je meer kennis hebt over jezelf, ontstaat er een enorme hoeveelheid creatief vermogen dat je kunt aanspreken. Volgens ons kan bijvoorbeeld een accountant zijn beroep beter uitoefenen wanneer hij ook Mental Coaching beheerst, omdat hij dan veel meer met afstand naar de mensen kan kijken en ze beter kan adviseren.

Vooral in deze tijd heb je veel te maken met mentale spanningen. Gewoon Doen moet je zien als een proces. Als investering in jezelf. Groeien in Zelfbewustzijn. Je bent steeds meer in staat om oude programmering te vervangen door nieuwe. Stap voor stap, woord voor woord. Het Gewoon Doen! Niet meer wantrouwend zijn tegenover het programmeren van je onderbewustzijn. Je weet dat het begint bij je gedachten. Het heeft gewoon tijd nodig. Blijf luisteren, blijf kijken, blijf leren en blijf met jezelf praten. Het is heel goed mogelijk om een geweldige carrière op te bouwen en ook nog een geweldig leven te hebben. De kunst is om balans te krijgen in bijvoorbeeld carrière, relatie en gezondheid.

Deelnemers aan de opleiding treden met elkaar in dialoog, gaan meer op zoek naar ideeën voor positieve verandering, vragen meer betrokkenheid van anderen en worden er meer toe aangezet het toekomstbeeld waar te maken.

Voor iedereen die zich gewoon GOED wil voelen, meer uit het leven wil halen en beter wil leren omgaan met stress, spanning en emotie. Een persoonlijkheid worden, die zich door niets of niemand uit balans laat halen!

De opleiding is gericht op het realiseren van daadwerkelijke gedragsverandering. Door het behalen van het Basic Certificaat kun je deelnemen aan de opleiding Gewoon Doen Pro. Wanneer beide opleidingen zijn afgerond, is er de mogelijkheid om Gewoon Doen Master te volgen.

In veel gevallen worden opleidingen geheel of gedeeltelijk door de werkgever, het UWV of andere instanties vergoed. En als je aan de voorwaarden voldoet, zijn bepaalde studiekosten aftrekbaar van de Belastingdienst!


MEGD – De Instap


Mental Coaching Gewoon Doen leert je om te gaan met emotie door uit te leggen hoe het mentale systeem van een mens werkt. Dit systeem bestaat uit verschillende onderdelen en de belangrijkste daarvan zijn: denken, gevoel, zintuigen, bewustzijn en het lichaam.

Als mens kun je zelf leiding geven aan deze onderdelen. Door te doorgronden hoe dat systeem functioneert, leer je hoe je dat kunt doen.

Het begint altijd bij een gedachte. Deze gedachte bepaalt je gevoel, het gevoel bepaalt je gedrag en het gedrag bepaalt je algeheel functioneren. Ieder mens heeft de keuze welke kant hij of zij op wil.

Je zelf mentaal ontwikkelen is een geweldige uitdaging. Hierdoor ga je anders leren denken, oplossingsgericht en met een gezond verstand.

Je leert in stappen hoe je eigen systeem werkt en hoe je het beste uit jezelf naar boven haalt.

Inhoud

 • Het mentale systeem van de mens
 • Het Centrum
 • Wat is emotie en hoe ga je hier mee om
 • Oplossingsgericht denken
 • Wel of niet accepteren van je gevoel
 • Het veranderen van je gedachten
 • Ademhaling


Investering

€350,- (ex.btw)

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3 uur.

Iedere deelnemer ontvangt het boek van Ben Middelkamp ‘Mental Coaching Gewoon Doen’.


Basic – het fundament


Durf jij op zoek te gaan naar wie je wilt zijn? Wil jij op een gezonde manier leiding geven aan jezelf? Je zoveel mogelijk goed voelen en doen wat jij wilt? Onafhankelijk van wat anderen van je willen?

De basis voor de cursus is de methode Gewoon Doen. Deze methode leert je de capaciteit te ontwikkelen om diegene te worden wie je wilt zijn. Je leert dat je jezelf kunt veranderen en ontwikkelt je persoonlijke houding. Met een duidelijke missie, visie en doelen ga jij het leven aan! De cursus helpt je de handvaten te krijgen zodat jij weer vol vertrouwen en met een positieve attitude het leven aangaat.

Mental Coaching Gewoon Doen helpt je om tegenslagen als uitdagingen te zien waarin jij je verder kan ontwikkelen als mens.

Tijdens de opleiding wisselen theorie en praktijk elkaar af. Gewoon Doen leert je de kwaliteit van je persoonlijke leven maar ook je functioneren tijdens je werk te verbeteren. De cursus geeft je veel kennis en inzicht in het mentale systeem van de mens. Je gaat anders leren denken, oplossingsgericht en met een gezond verstand. Je leert je emoties onder controle te houden en te leven vanuit je centrum, leert je eigen gedrag te sturen. Het bevordert oneindig veel menselijke eigenschappen waaronder productiviteit, gezondheid en discipline.

De opleiding is gericht op persoonlijke ontwikkeling en op jezelf leren coachen.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Doorgronden van het mentale systeem
 • Leider worden over jezelf
 • Omgaan met emoties
 • Duidelijke doelen stellen in al je succesfactoren
 • Gedachten veranderen


Doelgroep

De opleiding is voor iedereen die zichzelf wil bekwamen in Mental Coaching, meer uit het leven wil halen en beter om wil leren gaan met stress, spanning en emotie. Als persoon, ondernemer, coach, directeur, leider, partner, ouder of als werkgever.

Studiebelasting

Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur, eens per maand. Literatuurstudie van circa 2 uur per week.

Investering

De totale investering van de Basic cursus bedraagt €750,-. (ex btw)

Dit is inclusief readers, studieboeken, koffie en thee. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je van ons een certificaat.Pro – Doorgroeien


Je weet wie je wilt zijn!

Deelnemers treden met elkaar in dialoog, gaan meer op zoek naar ideeën voor positieve verandering, vragen meer betrokkenheid van anderen en worden er meer toe aangezet het toekomstbeeld waar te maken.

Zes bijeenkomsten die sterk gericht zijn op leiderschap (over jezelf). Om leren gaan met stress, accepteren, loslaten en het doorgronden van het systeem mens (jezelf). Hoe ga je om met prikkels van buitenaf? Hoe hou je balans in carrière, privéleven en gezondheid? Wat zijn jouw succesfactoren?

Voor wie?

Voor iedereen die zich verder wil bekwamen in Mental Coaching.

Je hebt een bijzondere sterke levensmissie. Je weet hoe jouw brein zich voortdurend ontwikkelt en je weet hoe je de juiste keuze moet maken. Je krijgt een goed inzicht in je eigen kracht als coach en leert deze op een natuurlijke, eigen wijze in te zetten. Een persoonlijkheid worden, die zich door niets of niemand uit balans laat halen. De Pro is gericht op het realiseren van daadwerkelijke gedragsverandering.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Doorgronden van Mental Coaching Gewoon Doen
 • Verdieping in het coachen van jezelf
 • Doorgronden van het communicatieproces
 • Leiderschap op een hoger niveau
 • Weten wie je wilt zijn

Studiebelasting

Deze opleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur, eens per maand. Literatuurstudie van circa 3 uur per week.


Investering

De totale investering van de Pro opleiding bedraagt €1125,-. (ex. btw)

Dit is inclusief readers, studieboeken, koffie en thee. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je van ons een certificaat.
Master – Meesterschap


Doorgroeien in zelfbewustzijn

Het doorgroeien als coach. Alle aspecten van Gewoon Doen kennen.

Klaar zijn om een volgende start te maken in je leven, klaar voor de toekomst. Gewapend met een rotsvast geloof in jezelf. Ervan overtuigd zijn dat alles wat je wilt bereiken ook werkelijk mogelijk is.

Je niet gewoon goed voelen, maar buitengewoon goed!

Studiebelasting

Deze opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten van 3 uur, eens per maand. Literatuurstudie van circa 5 uur per week.

Investering

De totale investering van de Master opleiding bedraagt €1475,-. (ex. btw)

Dit is inclusief readers, studieboeken, koffie en thee. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je van ons een diploma.

Gewoon Doen Plus – Op Herhaling


Het borgen en onderhouden van Mental Coaching. De basis van Mental Coaching staat, maar er is een continue proces van verandering bezig. De prikkels van buitenaf blijven komen, dat stopt niet meer. Een tsunami van verschillende gedachten. Hoe gaan wij hiermee om?

Studiebelasting 

Deze actuele themabijeenkomsten worden 4 keer per jaar georganiseerd gedurende 3 uur om Mental Coaching te onderhouden.

Doelgroep

Voor cursisten die minimaal Gewoon Doen Basic hebben afgerond en terugval in de oude structuur willen voorkomen.

Investering

De totale investering van de Plus bedraagt €365,- per jaar of € 32,- per maand (ex. btw). Dit is inclusief koffie en thee.


De Business Coach


Ervoor kiezen om te investeren in nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden om een start te maken als Mental Coach. Er van overtuigd zijn dat deze levensfilosofie een garantie is voor persoonlijke groei en vooruitgang.

Wij ondersteunen bekwame Mental Coaches in het runnen van hun eigen bedrijf in Mental Coaching ‘Gewoon Doen’ en het geven van individuele coaching en groeps coachingen.

Inhoud

Deze opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten van 3 uur per jaar.

Onbeperkte deelname aan opleidingen Basic, Pro, Master en Plus. Mogelijkheid om gebruik te maken van gestandaardiseerde programma’s en presentaties. Na succesvolle afronding volgt vermelding en foto op onze website.

Een PROMEG Coach

 • Inspireert
 • Heeft persoonlijkheid
 • Heeft een positieve houding
 • Straalt vertrouwen uit
 • Heeft passie
 • Is in staat de diepe bron van emoties aan te spreken
 • Heeft een goede spreekvaardigheid en kan goed spreken in het openbaar
 • Is gericht op het bereiken van doelen
 • Kan in dialoog communiceren, feedback ontvangen en geven
 • Wil samenwerken
 • Is resultaatgericht
 • Heeft doorzettingsvermogen
 • Is zeer deskundig en integer
 • Heeft groot empathisch vermogen
 • Heeft alle kennis van de methode ‘Gewoon Doen’


Investering

De investering hiervoor is €250,- (ex. btw) per maand.

Overeenkomst voor minimaal 3 jaar. Na het succesvol afronden van de Business opleiding ontvang je van ons een diploma en is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij PROMEG.

De mens complex eenvoudig