de methode Gewoon Doen

In tien stappen naar zelfbewustzijn

Anders leren denken, oplossingsgericht, eerlijk zijn tegen jezelf en denken met gezond verstand. Dat is de Mental Coaching methode Gewoon Doen.

Zelfbewuste personen worden, jezelf leren coachen. Leren omgaan met jouw emotie. Praten met jezelf, praten met elkaar. Je eigen emotie onder controle krijgen en niet de emotie van een ander accepteren wanneer je dat niet wilt. Simpel en geniaal.

Alleen simpele methodes werken echt. En niet voor de korte termijn maar voor altijd. Wil je iets nieuws, doe dan iets nieuws! Gewoon Doen verandert je manier van denken volledig. Emoties als afgunst, woede, verdriet, angst, jaloezie, kwaadheid, drang, gevoel onder controle krijgen. Ermee om leren gaan, kun je leren!

Genieten 

Kunnen genieten en gelukkig zijn is belangrijk. Geluk kun je hebben, maar je kunt geluk ook zelf máken. Als je een lachend gezicht trekt, voel je je meteen een stuk gelukkiger. Geniet van ieder moment, het liefst honderden keren per dag.

Emotie

Emotioneel in het centrum zitten, stabiel zijn, zodat je je door niets of niemand meer van de kaart laat brengen. Hoe ga je om met emotie? Negatieve emotie blokkeert je talent, je plezier, je genieten.

Wim

Je gedachte een subtitel geven is heel krachtig: “Wat is er aan de hand?”, “Is dit nou zo erg?” of “Maak je toch niet zo druk!” Problemen bestaan niet, er zijn alleen weerstanden.

Ontspan

Kijk eens naar de ademhaling van een baby, geweldig! Zo rustig hoe dat buikje op en neer gaat. Het is heel belangrijk je ademhaling te beheersen. Leer jezelf te ontspannen, enkele momenten per dag. Ademhalen, je bewust concentreren op de buikademhaling geeft rust.

Oplossing

Zorg dat je altijd oplossingsgericht denkt. Weg met “Ja, maar…”en “Als…”. Zorg goed voor je lichaam, dat is je strijdwagen. Je hebt je lichaam nodig als je 20 bent, maar ook als je 40, 60 of 80 bent. Jouw lichamelijke welzijn staat bovenaan jouw lijst van belangrijkheden. Ga voor een lang, vitaal en stressvrij leven

Niet accepteren

Accepteer niet dat jij je ongelukkig voelt, dat jij je rot voelt! Vecht ertegen, wees geen lafaard. Laat je niet meer raken door opmerkingen van een ander. Je mag het wel (halve seconde) vervelend vinden, maar het mag je niet raken. Accepteer niet dat je bepaalde dingen gelooft, denk met gezond verstand.

Denken

Creativiteit betekent letterlijk: Iets nieuws tot stand brengen. Aan de ene kant is er ‘weerstand-denken’, aan de andere kant is er ‘creatief denken’. Creatief denken zal je gewoonte veranderen. Doe iets nieuws, doe iets anders. Het leven is een groot avontuur.

Organiseer

Organiseren heeft te maken met gemaakte keuzes. Vaak heb je het gevoel de verkeerde keuze gemaakt te hebben. Organiseer jouw leven. Behandel een ander zoals jezelf behandelt wilt worden. Bepaal zelf met wie je om wilt gaan.

Evolutie

We kunnen nooit zeggen “Zo is het!” of “Zo is het niet!”. De mens wil antwoord op de vraag waar hij vandaan komt of waar het leven van de mens begonnen is. De mens wordt steeds meer mens. Heel veel stappen zijn al genomen, van onderbewust via onbewust en bewust naar de zelfbewuste mens die we nu zijn. Nu moeten we nog groeien in Zelfbewustzijn.

Nu

Je hebt jezelf ontwikkeld als mens. Je kunt nu overal tegen. Je bent echt veranderd. Qua denken zit je op een hoog niveau. Kennis is begrijpen, maar doorgronden is wijsheid. Het is een kwestie van Gwoon Doen en volhouden. Je leidt Nu je eigen leven.

Succes is geen toeval! Succes is een keuze!

De methode Gewoon Doen is ontwikkeld door PROMEG – Professional Mental Coaching GroupBen jij ook op zoek naar meer balans?

Laten we afspreken!