Ontwikkel je interne coach

Een verandering van jezelf begint altijd van binnenuit. Als je wilt veranderen, verander dan ook.

MEGD – De Instap

Mental Coaching Gewoon Doen leert je om te gaan met emotie door uit te leggen hoe het mentale systeem van een mens werkt. Dit systeem bestaat uit verschillende onderdelen en de belangrijkste daarvan zijn: denken, gevoel, zintuigen, bewustzijn en het lichaam.

Als mens kun je zelf leiding geven aan deze onderdelen. Door te doorgronden hoe dat systeem functioneert, leer je hoe je dat kunt doen.

Het begint altijd bij een gedachte. Deze gedachte bepaalt je gevoel, het gevoel bepaalt je gedrag en het gedrag bepaalt je algeheel functioneren. Ieder mens heeft de keuze welke kant hij of zij op wil.

Je zelf mentaal ontwikkelen is een geweldige uitdaging. Hierdoor ga je anders leren denken, oplossingsgericht en met een gezond verstand.

Je leert in stappen hoe je eigen systeem werkt en hoe je het beste uit jezelf naar boven haalt.

Inhoud

 • Het mentale systeem van de mens
 • Het Centrum
 • Wat is emotie en hoe ga je hier mee om
 • Oplossingsgericht denken
 • Wel of niet accepteren van je gevoel
 • Het veranderen van je gedachten
 • Ademhaling


Investering

€350,- (ex.btw)

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 3 uur.

Iedere deelnemer ontvangt het boek van Ben Middelkamp ‘Mental Coaching Gewoon Doen’.


Basic – Het Fundament

Durf jij op zoek te gaan naar wie je wilt zijn? Wil jij op een gezonde manier leiding geven aan jezelf? Je zoveel mogelijk goed voelen en doen wat jij wilt? Onafhankelijk van wat anderen van je willen?

De basis voor de cursus is de methode Gewoon Doen. Deze methode leert je de capaciteit te ontwikkelen om diegene te worden wie je wilt zijn. Je leert dat je jezelf kunt veranderen en ontwikkelt je persoonlijke houding. Met een duidelijke missie, visie en doelen ga jij het leven aan! De cursus helpt je de handvaten te krijgen zodat jij weer vol vertrouwen en met een positieve attitude het leven aangaat.

Mental Coaching Gewoon Doen helpt je om tegenslagen als uitdagingen te zien waarin jij je verder kan ontwikkelen als mens.

Tijdens de opleiding wisselen theorie en praktijk elkaar af. Gewoon Doen leert je de kwaliteit van je persoonlijke leven maar ook je functioneren tijdens je werk te verbeteren. De cursus geeft je veel kennis en inzicht in het mentale systeem van de mens. Je gaat anders leren denken, oplossingsgericht en met een gezond verstand. Je leert je emoties onder controle te houden en te leven vanuit je centrum, leert je eigen gedrag te sturen. Het bevordert oneindig veel menselijke eigenschappen waaronder productiviteit, gezondheid en discipline.

De opleiding is gericht op persoonlijke ontwikkeling en op jezelf leren coachen.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Doorgronden van het mentale systeem
 • Leider worden over jezelf
 • Omgaan met emoties
 • Duidelijke doelen stellen in al je succesfactoren
 • Gedachten veranderen


Doelgroep

De opleiding is voor iedereen die zichzelf wil bekwamen in Mental Coaching, meer uit het leven wil halen en beter om wil leren gaan met stress, spanning en emotie. Als persoon, ondernemer, coach, directeur, leider, partner, ouder of als werkgever.

Studiebelasting

Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur, eens per maand. Literatuurstudie van circa 2 uur per week.

Investering

De totale investering van de Basic cursus bedraagt €750,-. (ex btw)

Dit is inclusief readers, studieboeken, koffie en thee. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je van ons een certificaat.Pro – Doorgroeien

Je weet wie je wilt zijn!

Deelnemers treden met elkaar in dialoog, gaan meer op zoek naar ideeën voor positieve verandering, vragen meer betrokkenheid van anderen en worden er meer toe aangezet het toekomstbeeld waar te maken.

Zes bijeenkomsten die sterk gericht zijn op leiderschap (over jezelf). Om leren gaan met stress, accepteren, loslaten en het doorgronden van het systeem mens (jezelf). Hoe ga je om met prikkels van buitenaf? Hoe hou je balans in carrière, privéleven en gezondheid? Wat zijn jouw succesfactoren?

Voor wie?

Voor iedereen die zich verder wil bekwamen in Mental Coaching.

Je hebt een bijzondere sterke levensmissie. Je weet hoe jouw brein zich voortdurend ontwikkelt en je weet hoe je de juiste keuze moet maken. Je krijgt een goed inzicht in je eigen kracht als coach en leert deze op een natuurlijke, eigen wijze in te zetten. Een persoonlijkheid worden, die zich door niets of niemand uit balans laat halen. De Pro is gericht op het realiseren van daadwerkelijke gedragsverandering.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Doorgronden van Mental Coaching Gewoon Doen
 • Verdieping in het coachen van jezelf
 • Doorgronden van het communicatieproces
 • Leiderschap op een hoger niveau
 • Weten wie je wilt zijn


Studiebelasting

Deze opleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur, eens per maand. Literatuurstudie van circa 3 uur per week.


Investering

De totale investering van de Pro opleiding bedraagt €1125,-. (ex. btw)

Dit is inclusief readers, studieboeken, koffie en thee. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je van ons een certificaat.
Master – Meesterschap

Doorgroeien in zelfbewustzijn

Het doorgroeien als coach. Alle aspecten van Gewoon Doen kennen.

Klaar zijn om een volgende start te maken in je leven, klaar voor de toekomst. Gewapend met een rotsvast geloof in jezelf. Ervan overtuigd zijn dat alles wat je wilt bereiken ook werkelijk mogelijk is.

Je niet gewoon goed voelen, maar buitengewoon goed!

Studiebelasting

Deze opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten van 3 uur, eens per maand. Literatuurstudie van circa 5 uur per week.

Investering

De totale investering van de Master opleiding bedraagt €1475,-. (ex. btw)

Dit is inclusief readers, studieboeken, koffie en thee. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je van ons een diploma.

Gewoon Doen Plus – Op Herhaling

Het borgen en onderhouden van Mental Coaching. De basis van Mental Coaching staat, maar er is een continue proces van verandering bezig. De prikkels van buitenaf blijven komen, dat stopt niet meer. Een tsunami van verschillende gedachten. Hoe gaan wij hiermee om?

Studiebelasting 

Deze actuele themabijeenkomsten worden 4 keer per jaar georganiseerd gedurende 3 uur om Mental Coaching te onderhouden.

Doelgroep

Voor cursisten die minimaal Gewoon Doen Basic hebben afgerond en terugval in de oude structuur willen voorkomen.

Investering

De totale investering van de Plus bedraagt €365,- per jaar of € 32,- per maand (ex. btw). Dit is inclusief koffie en thee.


De Business Coach

Ervoor kiezen om te investeren in nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden om een start te maken als Mental Coach. Er van overtuigd zijn dat deze levensfilosofie een garantie is voor persoonlijke groei en vooruitgang.

Wij ondersteunen bekwame Mental Coaches in het runnen van hun eigen bedrijf in Mental Coaching ‘Gewoon Doen’ en het geven van individuele coaching en groeps coachingen.

Inhoud

Deze opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten van 3 uur per jaar.

Onbeperkte deelname aan opleidingen Basic, Pro, Master en Plus. Mogelijkheid om gebruik te maken van gestandaardiseerde programma’s en presentaties. Na succesvolle afronding volgt vermelding en foto op onze website.

Een PROMEG Coach

 • Inspireert
 • Heeft persoonlijkheid
 • Heeft een positieve houding
 • Straalt vertrouwen uit
 • Heeft passie
 • Is in staat de diepe bron van emoties aan te spreken
 • Heeft een goede spreekvaardigheid en kan goed spreken in het openbaar
 • Is gericht op het bereiken van doelen
 • Kan in dialoog communiceren, feedback ontvangen en geven
 • Wil samenwerken
 • Is resultaatgericht
 • Heeft doorzettingsvermogen
 • Is zeer deskundig en integer
 • Heeft groot empathisch vermogen
 • Heeft alle kennis van de methode ‘Gewoon Doen’

Investering

De investering hiervoor is €250,- (ex. btw) per maand.

Overeenkomst voor minimaal 3 jaar. Na het succesvol afronden van de Business opleiding ontvang je van ons een diploma en is er de mogelijkheid om je aan te sluiten bij PROMEG.

Kennismaken?

Laten we afspreken!

Gratis E-Book

Hoe kun je nu de kloof dichten tussen waar je nu staat en waar je graag wilt zijn? Wil je meer weten over de kracht van je gedachten en hoe jij aan je mentale weerbaarheid kunt werken?

Download dan hier mijn gratis e-book

De mens complex eenvoudig