Hoe kun je de betrokkenheid van de medewerkers binnen je organisatie en hun werkgeluk vergroten?

PROMEG heeft hiervoor in samenwerking met BRAVO Business Coaching een nieuw programma ontwikkelt, speciaal voor teams en afdelingen van bedrijven en organisaties.

Wanneer medewerkers in organisaties weinig betrokken zijn, komen zaken als productiviteit, flexibiliteit en creativiteit onder druk te staan. Onderzoek toont aan dat gemiddeld 25% van de werkende Nederlanders één of meerdere slechte dagen per week ervaart, die werk gerelateerd zijn. Meer werkgeluk leidt tot minder verzuim, minder stress, een hogere kwaliteit van dienstverlening en klanttevredenheid.

Met dit nieuwe programma Werkgeluk leren je individuele medewerkers en leidinggevende, hoe ze zelf hun eigen werkgeluk kunnen vergroten, hoe je dit als organisatie kunt faciliteren, hoe je dit meetbaar maakt, wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast en hoe je succesvol veranderingen teweegbrengt om een gelukkige(r) organisatie te worden.

Werkgeluk is gebaseerd op 5 pijlers: Zingeving, Autonomie, Persoonlijke groei, Relaties en Vitaliteit.

De basis voor deze pijlers is gestoeld op drie universeel aangeboren psychologische behoeften, namelijk autonomie, competentie en verbondenheid. Als aan deze behoeften gehoor is gegeven, dan zijn mensen gemotiveerd, productief en gelukkig.

Wil je meer weten over werkgeluk? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met me op voor meer informatie!

Download hieronder de Werkgeluk flyer!