Vitaliteit is het samenspel tussen je energie, motivatie en veerkracht en hoe je deze in het dagelijkse leven met elkaar verbindt.

Het is ook het vermogen om jezelf fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel te ontwikkelen. Vitaliteit heeft betrekking op zowel je mentale als fysieke systeem. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Om in het dagelijkse leven, zowel privé als zakelijk, succesvol en gelukkig te zijn, is een goede balans tussen al deze aspecten onontbeerlijk. Vitaliteit betekent letterlijk levendigheid. Een ander veelgebruikt woord voor vitaliteit is levenskracht. Het gaat bij vitaliteit om een combinatie tussen lichaam en geest: leven vanuit passie, enthousiasme en motivatie en de lichamelijke mogelijkheden hebben om dit te doen.

Een vitaal mens kan fysiek en mentaal meer hebben, heeft emotionele veerkracht en ervaart zingeving en voldoening. Hoe een bedrijf presteert, is afhankelijk van de mensen in de organisatie. Om goed te presteren, is het noodzakelijk dat medewerkers vitaal zijn. Het managen van de vitaliteit binnen een organisatie is derhalve essentieel.

Wil je meer weten over de pijler vitaliteit? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met me op voor meer informatie!