Coaching

Leven, Gezondheid, Carrière

Begin vandaag nog met het vormgeven van je nieuwe leven

Als je 's ochtends opstaat, bedenk dan wat een kostbaar voorrecht het is om te leven, om te ademen, te denken, te genieten, lief te hebben

Marcus Aurelius

Vind Je Balans. Bepaal Je Doelen. Ga De Uitdaging Aan. En Beloon Jezelf.

Elk mens zit (gelukkig) anders in elkaar, de één opent zichzelf net wat sneller dan de ander en praat gemakkelijker over zijn gevoel en uitdagingen. De stap naar Mental Coaching is een uitdagende stap, maar ik kan uit ervaring spreken dat de opluchting en de kracht die mensen eruit halen erg groot is. Anders leren denken is een uitdaging op zich, maar wil jij niet elke dag met een lach uit je bed komen? Je lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en ik kan je laten ervaren welke invloed jij op je eigen welbevinden kunt uitoefenen. Als jij streeft naar een gezonder, bewuster en gelukkiger leven, maar je bent nog op zoek naar de juiste impuls,kom dan eens kennismaken. Samen de juiste weg vinden is leuker dan alleen!

Een ieder kent wel dat innerlijke stemmetje, dat je constant lijkt tegen te spreken. Het gebruikt elk smoesje om dingen niet te doen. Het bepaalt wanneer je te gestrest, te moe of te druk bent. Of  wanneer je je overweldigt voelt door emoties en gevoelens. Terwijl we ons eigenlijk het liefst altijd goed en tevreden willen voelen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een complex samenspel van psychologische, chemische en neurologische factoren schuil gaat achter deze interne processen. Als deze factoren gezamenlijk worden geprikkeld, dan maken ze het een mens onmogelijk om veranderingen in hun leven door te voeren. Als je wilt werken aan deze blokkades en zo de weg naar verandering wilt openzetten, dan vraagt dit om het doorbreken van bestaande processen en gewoontes. Hiervoor zal je innerlijke motivatie wel op niveau moeten zijn. Als jij jezelf wilt kunnen motiveren, doelgerichter te werk wilt gaan en je eigen verantwoordelijkheid wilt nemen voor je leven, dan is het werken aan je mindset en mentale weerbaarheid een vereiste. Je gedrag veranderen betekend het snijvlak van het onbewuste en bewuste opzoeken. Een werkelijke gedragsverandering zet jezelf in beweging, in de richting van een evenwichtiger en vitaler leven.

Mentale Weerbaarheid

Baas Over Je Brein

Het brein gelooft simpelweg alles wat je het het meest verteld. Dus wat zeg je elke dag tegen jezelf? Ga het gesprek met jezelf aan en krijg inzicht in wie je bent, wat je beweegt en wie je wilt zijn

 

Leuker Leven

Brein in Balans

Jezelf leren coachen naar een leuker en bevredigender leven door individuele begeleiding begint bij een goed gesprek. Praten over de kloof tussen waar je nu staat en waar je wilt staan zonder stress

Grenzen Verleggen

Het Uitdagende Brein

Je comfortzone houd je vaak tegen om meer te durven en te doen. Waar komen je grenzen vandaan en hoe kom je ervan af? Inzicht krijgen in wat je tegenhoudt en wat niet, laat vele grenzen al snel vervagen

Ontwikkel jezelf

Het Groei Brein

Het leven is niet alleen een leerproces, het is ook een groeiproces in het ontwikkelen naar een hoger bewustzijn. Een verandering van jezelf begint altijd van binnenuit. Wil je verandering, verander dan ook

Je weg naar persoonlijke groei

Heb je het gevoel dat het tijd is om een verandering in je leven aan te brengen, maar kun je geen manier vinden?

Beginnen kan de moeilijkste stap zijn

Wat is Mental Coaching?

Wat is het uitgangspunt?

Mental coaching is de begeleiding van het individu door een coach, waarbij er aandacht is voor de mentale processen en persoonlijke objectieven. Het maakt gebruik van cognitieve methodes om nieuwe oplossingen te genereren en innerlijke belemmeringen te overwinnen.

Wat leert het je?

De eerste stap geeft je inzicht in het mentale en fysieke systeem van de mens. Het helpt je begrijpen welke rol de verschillende bewustzijn niveau’s in je dagelijkse functioneren hebben en hoe jij deze processen positief kunt beïnvloeden.

Waar begin je?

Mental Coaching is de weg van leren naar begrijpen, en van begrijpen naar doorgonden. Het focust zich hierbij op emoties en gevoelens, denken en doen, gedachten en gedrag, overtuigingen en belemmeringen, gewoontes en patronen.

Wat brengt het je?

Mental Coaching geeft je de kennis en vaardigheden om te kunnen omgaan met negatieve stress en spanningen, tegenslagen en belemmerende gedachten. Het stelt je in staat om in elke situatie op een positieve manier te reageren op de zaken die je overkomen. Het biedt je een arsenaal aan krachtige tools om jouw potentieel exponentieel te verhogen!

Een Mentale Ontdekkingsreis

Veranderen is best simpel, maar niet eenvoudig. Wanneer jij je goed voelt presteer je beter en zul je meer succes hebben! En wie wil er nu niet meer zelfvertrouwen hebben, meer innerlijke rust en een positiever zelfbeeld. In individuele of groepssessies leg ik uit welke invloed het denken en gedachten hebben op het gevoel en het gedrag. Dit inzicht is het begin van je verandering. Iedereen heeft zelf de keuze welke kant hij of zij op wil. Stel doelen in je leven om je eigen ambities te realiseren. Het begint altijd met een gedachte, die gedachte bepaalt je gevoel, het gevoel bepaalt je gedrag en je gedrag bepaalt uiteindelijk je dagelijks functioneren.

De Methode Gewoon Doen

In tien stappen naar zelfbewustzijn. Om inzicht te krijgen in wie je werkelijk bent, is een verandering van denken nodig. Door anders te leren denken, oplossingsgericht, met gezond verstand en eerlijk zijn tegen jezelf, leer je beter om te gaan met stress, tegenslagen, negativiteit, beperkende overtuigingen en algehele gezondheid. Leren omgaan met je emoties vereist grip krijgen op je denken. Verandering van je denken zal een effectieve bijdrage leveren aan betere kwaliteit van leven.

Een Mentale Proeverij

Het brein gelooft simpelweg alles wat je het het meest verteld, dus hoe praat jij nu eigenlijk met jezelf?

Wat zeg je als je tegen jezelf praat? Waarom doen we wat we doen en welke invloed hebben onze gedachten en overtuigingen? Ga het gesprek met jezelf aan en krijg inzicht in wie je bent en wie je wilt zijn

In het leven draait het om het maken van keuzes en dat geldt ook voor de vormen van coaching. Ben je toe aan een 1-op-1 sessie, een team sessie, een mentale bootcamp of wil je één van de programma’s of opleidingen volgen? Een uitdagende
keuze, waar ik je bij kan begeleiden. Via een intakegesprek bepalen we je uitdagingen en doelstellingen.

Het is tijd voor een goed gesprek?

Je Mentale Weerbaarheid De Baas

Mentale weerbaarheid is het vermogen om door te blijven zetten ondanks tegenslagen. Het is de geestelijke kracht om te kunnen herstellen van tegenslagen. Wanneer er teleurstelling of verlies is, bezit je de hoop, moed en daadkracht om dit te overwinnen en om er zelfs sterker uit te komen. Iemand met een hoge mentale weerbaarheid is in staat om effectiever en sneller doelen te bereiken en zijn/haar mindset positief te trainen.

Het is een combinatie van veerkracht, nieuwsgierigheid en de wil om jezelf te ontwikkelen en het vertrouwen in je eigen capaciteiten en interacties met mensen.

Mensen met een grote mentale weerbaarheid scoren hoog als het gaat om:

 • doorzettingsvermogen
 • veerkracht
 • grit

Mentale weerbaarheid is proactief en voegt aspecten toe zoals nieuwe uitdagingen, veranderingen en kansen

Van Mentaal In Balans Naar Flow

Balans is een samenspel tussen diverse factoren, waarbij gelijkmatige verdeling van de aandacht belangrijk is. Door teveel focus op een aspect zal de weegschaal snel doorslaan naar één kant. Om een situatie van flow te creëren is balans essentieel. Als de balans in het bovenstaande schema niet klopt, dan zal dit een negatieve uitwerking hebben op onderstaand schema. Het bereiken van de gewenste flow-staat zal dan in de meeste gevallen buiten bereik blijven.

Het mentale systeem is onderdeel van ons brein, dat over een grote plasticiteit beschikt. Deze plasticiteit maakt het mogelijk om je als persoon te blijven ontwikkelen en aan te passen aan veranderende omstandigheden.. Dit geldt ook voor de mentale weerbaarheid.
Met de juiste zelfkennis, inzicht, tactieken en strategieën kan elk individu leren om beter om te gaan met stress, onvermogende gedachten en belemmerende overtuigingen.

Hoe Werkt Het
En Voor Wie Is Het?

Een gezonde geest in een gezond lichaam laat je niet alleen nu goed leven, maar is ook de basis voor een succesvol en gelukkig leven in de toekomst

Gewoon Doen

Anders leren denken, oplossingsgericht, eerlijk zijn tegen jezelf en denken met gezond verstand. Dat is de Mental Coaching methode Gewoon Doen.

WerkGeluk

Wil jij werken aan een betere werkomgeving en samen groeien naar een hoger niveau waar posiviteit en plezier zorgen voor betere resultaten, dan is het tijd voor het juiste evenwicht tussen werk & geluk

Individuele Coaching

Je ervaart momenten van somberheid, angst, stress en onrust. Onzekerheid is je dagelijkse navigatie, die zwaar aan een update toe is. Moeheid en rusteloosheid spelen je parten. In momenten van rust pieker je je suf over de oorzaken en de gevolgen zonder ooit de oplossing te vinden.

Proeverijen

Verandering van gewoonten en patronen is vooral een mentale uitdaging. Dat geldt ook voor het omgaan met stress, spanningen, emoties, gevoelens, belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten. Kom tijdens een lezing vrijblijvend proeven van alle smaken van het mentale systeem.

Mijn Benadering

Positiviteit, optimisme en sportiviteit staan bij mij hoog in het vaandel. Genieten en me constant goed voelen is voor mij, van jongs af aan al, een essentieel onderdeel van mijn leven geweest. Hoe ik dit doe en welke rol ‘jezelf kunnen coachen’, hierbij speelt, wil ik graag zoveel mogelijk delen”.

Ik begrijp heel goed voor welke uitdagingen je elke dag weer wordt gesteld en welke impact dit op je welbevinden en gezondheid heeft. De hectiek van alle dag, het gebrek aan zelfvertrouwen, onzekerheid, stress en onrust, negatieve beïnvloeding en angst voor het onbekende en voor de dag van morgen zijn veel voorkomende factoren, die niet bijdragen aan een gelukkig leven. Ik help je graag om je mentale weerbaarheid op een hoger niveau te tillen en een stevig fundament te bouwen om je doelen te bereiken.

Vitaliteit, balans en geluk kun je niet los van elkaar zien. Een gezonde geest in een gezond lichaam laat je niet alleen nu goed leven, maar is ook de basis voor een succesvol en gelukkig leven in de toekomst.

Boek Een Gratis 1-op-1

Ik ga in een persoonlijk gesprek met je op zoek naar wat je drijft en wat je tegenhoudt. Na een eerste evaluatie gaan we samen bepalen welke manier van coaching of welke opleiding/programma het beste bij je past. De eerste stap zetten is vaak het moeilijkst, omdat je meestal niet weet of het de juiste keuze is. In dat proces ga ik je helpen en begeleiden.

i

Kies Een Coaching Plan

Om ineffectieve denkpatronen te doorbreken, meer in het heden te leven en je constant goed te voelen bied ik de mogelijkheid om te kiezen uit diverse coachingsplannen. Elke traject heeft als basis de methode Gewoon Doen. Het is geschikt als individueel traject, maar kan ook worden ingezet bij het verbeteren van groeps- en team processen.

Kies Een Opleiding

Het cursusaanbod bestaat uit diverse opleidingen op het gebied van de methode Gewoon Doen, Werkgeluk en Gewoon Doen op de werkvloer. Wil je werken aan je persoonlijke groei, mentaal weerbaarder worden, succesvol en gelukkiger neem dan contact op voor het kiezen van de juiste opleiding. Voor bedrijven of organisaties bestaat de mogelijkheid tot maatwerk.

Individuele Coaching

Het individuele coachingsplan is speciaal bedoeld voor mensen, die meer uit het leven willen halen? Beter willen kunnen omgaan met stress? En willen werken aan een betere mindset en de mentale weerbaarheid willen vergroten? In een 1-op-1 setting gaan we samen de uitgangspunten bepalen, doelen vaststellen en werken aan de gewenste resultaten.

€ 575

Meer Details

Het individuele coachingsplan bestaat uit een startpakket van 5 sessies à 1,5 uur.

Het programma omvat o.a.:

 • Denken en doen
 • Zintuigen en voelen
 • Emoties en zijn
 • Selftalk
 • Grenzen verleggen
 • Gedrag en bewustzijn
 • Zelfbeeld
 • Positieve affirmaties

Uitgangspunt is om de basis kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van de mindset ontwikkeling te vergroten.

Vervolg van het coachingsplan is op verzoek en in samenspraak mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Gewoon Doen (pakket)

De Mental Coaching opleiding Gewoon Doen is gericht op het realiseren van een daadwerkelijke gedragsverandering. 

Het leven is niet alleen een leerproces, het is ook een groeiproces in het ontwikkelen naar een hoger bewustzijn. De opleiding Gewoon Doen is anders dan reguliere opleidingen. Om je in je element te voelen moet je leren hoe je eigen systeem functioneert, moet je meer kennis over jezelf hebben. Heel veel mensen zijn slim en intelligent, maar dat is niet de basis om gelukkig te zijn. Door het vergroten van je kennis, inzicht en vaardigheden op mentale vlak, ontstaat er een enorme hoeveelheid creatief en oplossingsgericht vermogen dat je kunt aanspreken.

€ 2750

Meer Details

Dit pakket bestaat uit de opleidingen Basic, Pro en Master. In totaal omvat deze volledige opleiding 18 bijeenkomsten van 3 uur. Deze opleiding is inclusief lesmateriaal en readers.

Voor meer informatie over de individuele- en vervolg opleidingen ga naar de pagina Opleidingen.

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Werkgeluk

Hoe kun je de betrokkenheid van de medewerkers binnen je organisatie en hun werkgeluk vergroten?

Dit nieuwe programma is ontwikkelt speciaal voor teams en afdelingen van bedrijven en organisaties. Met behulp van dit programma kijken we samen naar jouw organisatie en geven we je praktische tools om je team binnen een korte tijd hun werkgeluk te laten vergroten.

€ 1475

Meer Details

Dit programma richt zich op managers, leidinggevenden en medewerkers van bedrijven en organisaties die zich willen focussen op het gebied van werkgeluk, hun kennis over gelukkig werken willen vergroten en dit ook in de praktijk willen
toepassen.

Deze opleiding is in het bijzonder geschikt voor professionals werkzaam binnen het HR-vakgebied, managers, leidinggevenden en ondernemers om werkgeluk te implementeren binnen je organisatie.

Het werkgeluk programma is er voor veel verschillende soorten bedrijven en in vrijwel elke branche, waar verschillende teams of afdelingen met elkaar moeten samenwerken. Een bedrijfscoaching traject kan altijd worden georganiseerd.

Investering: In de basis bestaat het traject uit 6 bijeenkomsten van 3,5 uur, eens per maand met een totale investering van €1475,- per deelnemer. Inclusief lesmateriaal, readers en het WerkGeluk paspoort.

Voor werknemers is er een verkorte opleiding genaamd Gewoon Doen op de Werkvloer. Zie voor meer informatie de pagina Opleidingen.

 

Je Gratis eBook

Hoe kun je nu de kloof dichten tussen waar je nu staat en waar je graag wilt zijn? Wil je meer weten over de kracht van je gedachten, de rol van stress, je emoties en hoe jij je mentale weerbaarheid kunt vergroten? Download dan hier mijn gratis e-book!

Whitepapers

Denken, durven en doen met focus op je gedachten, emoties, gevoel en gedrag. Jezelf mentaal kunnen coachen is een geweldig middel om de hectiek van alledag, zowel privé als zakelijk, het hoofd te bieden. Voor meer kennis en inzicht download hier de whitepapers!

Cursus Aanbod

Interesse in de opleiding Mental Coaching Gewoon Doen, Werkgeluk of één van de andere programma’s? Schrijf je dan nu direct in!

Contactgegevens

Van Speykstraat 10

7441 HV Nijverdal

06 253 39 263

info@renewmc.nl

Bereikbaar: 8.30 – 17.30 uur

Roy Eric Beunk

Als je ‘s ochtends opstaat, bedenk dan wat een kostbaar voorrecht het is om te leven, om te ademen, te denken, te genieten, lief te hebben.

Marcus Aurelius