LEVEN . GEZONDHEID . CARRIÈRE

Coaching

Je weg naar persoonlijke groei

Is het tijd voor verandering, maar kun je geen manier vinden

Beginnen kan de moeilijkste stap zijn

Wat is het uitgangspunt?

Mental coaching is de begeleiding van het individu door een coach, waarbij er aandacht is voor de mentale processen en persoonlijke objectieven. Het maakt gebruik van cognitieve methodes om nieuwe oplossingen te genereren en innerlijke belemmeringen te overwinnen.

Wat leert het je?

De eerste stap geeft je inzicht in het mentale en fysieke systeem van de mens. Het helpt je begrijpen welke rol de verschillende bewustzijn niveau’s in je dagelijkse functioneren hebben en hoe jij deze processen positief kunt beïnvloeden.

Waar begin je?

Mental Coaching is de weg van leren naar begrijpen, en van begrijpen naar doorgonden. Het focust zich hierbij op emoties en gevoelens, denken en doen, gedachten en gedrag, overtuigingen en belemmeringen, gewoontes en patronen.

Wat brengt het je?

Mental Coaching geeft je de kennis en vaardigheden om te kunnen omgaan met negatieve stress en spanningen, tegenslagen en belemmerende gedachten. Het stelt je in staat om in elke situatie op een positieve manier te reageren op de zaken die je overkomen. Het biedt je een arsenaal aan krachtige tools om jouw potentieel exponentieel te verhogen!

De essentie van mental coaching

Mental coaching is gebaseerd op het idee dat ons mentale welzijn en onze gedachten een aanzienlijke invloed hebben op ons gedrag en prestaties. Het is gericht op het identificeren en veranderen van beperkende overtuigingen, het ontwikkelen van zelfbewustzijn, het bevorderen van positieve gedachten en het creëren van veerkracht en focus. Door middel van verschillende technieken en methoden helpt mental coaching individuen bij het overwinnen van obstakels, het verbeteren van hun zelfvertrouwen en het maximaliseren van hun potentieel.

Is het tijd om je potentieel te benutten? Verlang jij naar een gezonder, bewuster en gelukkiger leven? Als jij prioriteit geeft aan genieten van het leven, je welzijn en je gezondheid, is het bereiken van een harmonieus evenwicht tussen je mentale, fysieke, emotionele en spirituele systemen van cruciaal belang. Als je het de aandacht wilt geven die het verdient, maar niet zeker weet hoe je verder moet gaan, ligt de verandering die je zoekt in jezelf; het enige dat daarvoor nodig is, is de juiste kennis, inzicht en vaardigheden. Ik nodig je van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij RENEW MENTAL COACHING.

Een Mentale Ontdekkingsreis

Veranderen is best simpel, maar niet eenvoudig. Wanneer jij je goed voelt presteer je beter en zul je meer succes hebben! En wie wil er nu niet meer zelfvertrouwen hebben, meer innerlijke rust en een positiever zelfbeeld. In individuele of groepssessies leg ik uit welke invloed het denken en gedachten hebben op het gevoel en het gedrag. Dit inzicht is het begin van je verandering. Iedereen heeft zelf de keuze welke kant hij of zij op wil. Stel doelen in je leven om je eigen ambities te realiseren. Het begint altijd met een gedachte, die gedachte bepaalt je gevoel, het gevoel bepaalt je gedrag en je gedrag bepaalt uiteindelijk je dagelijks functioneren.

De Methode Gewoon Doen

In tien stappen naar zelfbewustzijn. Om inzicht te krijgen in wie je werkelijk bent, is een verandering van denken nodig. Door anders te leren denken, oplossingsgericht, met gezond verstand en eerlijk zijn tegen jezelf, leer je beter om te gaan met stress, tegenslagen, negativiteit, beperkende overtuigingen en algehele gezondheid. Leren omgaan met je emoties vereist grip krijgen op je denken. Verandering van je denken zal een effectieve bijdrage leveren aan betere kwaliteit van leven.

Een Mentale Proeverij

Het brein gelooft simpelweg alles wat je het het meest verteld, dus hoe praat jij nu eigenlijk met jezelf?

Wat zeg je als je tegen jezelf praat? Waarom doen we wat we doen en welke invloed hebben onze gedachten en overtuigingen? Ga het gesprek met jezelf aan en krijg inzicht in wie je bent en wie je wilt zijn

In het leven draait het om het maken van keuzes en dat geldt ook voor de vormen van coaching. Ben je toe aan een 1-op-1 sessie, een team sessie, een mentale bootcamp of wil je één van de programma’s of opleidingen volgen? Een uitdagende
keuze, waar ik je bij kan begeleiden. Via een intakegesprek bepalen we je uitdagingen en doelstellingen.

Het is tijd voor een goed gesprek?

Je Mentale Weerbaarheid De Baas

Mentale weerbaarheid is het vermogen om door te blijven zetten ondanks tegenslagen. Het is de geestelijke kracht om te kunnen herstellen van tegenslagen. Wanneer er teleurstelling of verlies is, bezit je de hoop, moed en daadkracht om dit te overwinnen en om er zelfs sterker uit te komen. Iemand met een hoge mentale weerbaarheid is in staat om effectiever en sneller doelen te bereiken en zijn/haar mindset positief te trainen.

Het is een combinatie van veerkracht, nieuwsgierigheid en de wil om jezelf te ontwikkelen en het vertrouwen in je eigen capaciteiten en interacties met mensen.

Mensen met een grote mentale weerbaarheid scoren hoog als het gaat om:

 • doorzettingsvermogen
 • veerkracht
 • grit

Mentale weerbaarheid is proactief en voegt aspecten toe zoals nieuwe uitdagingen, veranderingen en kansen

Van Mentaal In Balans Naar Flow

Balans is een samenspel tussen diverse factoren, waarbij gelijkmatige verdeling van de aandacht belangrijk is. Door teveel focus op een aspect zal de weegschaal snel doorslaan naar één kant. Om een situatie van flow te creëren is balans essentieel. Als de balans in het bovenstaande schema niet klopt, dan zal dit een negatieve uitwerking hebben op onderstaand schema. Het bereiken van de gewenste flow-staat zal dan in de meeste gevallen buiten bereik blijven.

Het mentale systeem is onderdeel van ons brein, dat over een grote plasticiteit beschikt. Deze plasticiteit maakt het mogelijk om je als persoon te blijven ontwikkelen en aan te passen aan veranderende omstandigheden.. Dit geldt ook voor de mentale weerbaarheid.
Met de juiste zelfkennis, inzicht, tactieken en strategieën kan elk individu leren om beter om te gaan met stress, onvermogende gedachten en belemmerende overtuigingen.

Hoe werkt het en voor wie

Een gezonde geest in een gezond lichaam laat je niet alleen nu goed leven, maar is ook de basis voor een succesvol en gelukkig leven in de toekomst

Balans

Ga de Uitdaging Aan en Beloon Jezelf

Elk mens zit (gelukkig) anders in elkaar, de één opent zichzelf net wat sneller dan de ander en praat gemakkelijker over zijn gevoel en uitdagingen. De stap naar Mental Coaching is een uitdagende stap, maar ik kan uit ervaring spreken dat de opluchting en de kracht die mensen eruit halen erg groot is. Elk mens zit (gelukkig) anders in elkaar, de één opent zichzelf net wat sneller dan de ander en praat gemakkelijker over zijn gevoel en uitdagingen.

Het pad naar Mental Coaching is uitdagend, maar de opluchting en empowerment die het biedt zijn immens. Leren om op een andere manier te denken is op zichzelf al een uitdaging, maar wil je niet elke dag met een glimlach wakker worden? Jouw lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, en ik kan je laten zien hoeveel invloed je hebt op jouw welzijn. Als je streeft naar een gezonder, bewuster en gelukkiger leven, maar nog steeds op zoek bent naar de juiste stimulans, kom dan en ontmoet mij. Samen de juiste weg vinden is leuker dan alleen zijn! We kennen allemaal die innerlijke stem die ons constant lijkt tegen te spreken. Het verzint elke smoes om dingen te vermijden. Het beslist wanneer je te gestrest, moe of druk bent. Of wanneer je overweldigd wordt door emoties en gevoelens. Maar diep van binnen willen we ons allemaal goed en tevreden voelen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een complex samenspel van psychologische, chemische en neurologische factoren ten grondslag ligt aan deze interne processen. Wanneer deze factoren gezamenlijk geactiveerd worden, wordt het voor een persoon onmogelijk om veranderingen in hun leven door te voeren. Om aan deze barrières te werken en de weg naar verandering te openen, is het nodig om bestaande processen en gewoonten te doorbreken, wat een sterke innerlijke motivatie vereist. Als je jezelf wilt motiveren, doelgerichter wilt werken en verantwoordelijkheid wilt nemen voor je leven, is het ontwikkelen van je mindset en mentale veerkracht essentieel. Gedrag veranderen betekent navigeren tussen het onbewuste en bewuste, en jezelf voortstuwen naar een meer evenwichtig en levendig leven.

Verandering begint hier...

Je bent nog maar één klik verwijderd van een nieuwe stap in je leven. Maak je keuze of ga naar de pagina met alle opleidingen en programma’s voor het complete aanbod

Daag je brein uit en stijg boven jezelf uit

coaching & opleiding

Mentale coaching en training kan een aanzienlijke impact hebben op jouw als mens en je prestaties. Het helpt bij het ontwikkelen van een positieve mindset en het omgaan met negatieve gedachten en emoties. Door de je bewust te maken van jouw sterke punten en je te helpen je beperkingen te overwinnen, kun je jouw doelen met meer vertrouwen en vastberadenheid nastreven. Het vergroot ook de veerkracht, helpt bij het omgaan met tegenslagen en stimuleert een grotere focus en concentratie. Dit alles leidt tot verbeterde prestaties en succes in verschillende aspecten van het leven.

COACHINGSTRAJECTEN

Opleidingen, programma’s, workshops en bootcamps voor het individu, teams en organisaties op basis van de methode Gewoon Doen

1-OP-1 COACHING

Individuele en ondernemerscoaching voor een ieder die wil werken aan het vergroten van de mentale weerbaarheid, het goede gevoel en geluk, en de dagelijkse overmatige stress wil verminderen

WERKGELUK

Wil jij werken aan een betere werkomgeving en samen groeien naar een hoger niveau waar posiviteit, plezier en meer betrokkenheid en bevlogenheid zorgen voor betere resultaten, dan is het tijd voor het juiste evenwicht tussen werk & geluk

Boek een 1-op-1

In een persoonlijk gesprek gaan we samen op zoek naar wat je drijft en wat je tegenhoudt. Na een eerste evaluatie gaan we samen bepalen welke manier van coaching of welke opleiding/programma het beste bij je past. De eerste stap zetten is vaak het moeilijkst, omdat je meestal niet weet of het de juiste keuze is. In dat proces ga ik je helpen en begeleiden.

Kies een coachingsplan

Om ineffectieve denkpatronen te doorbreken, meer in het heden te leven en je constant goed te voelen bied ik de mogelijkheid om te kiezen uit diverse coachingsplannen. Elke traject heeft als basis de methode Gewoon Doen. Het is geschikt als individueel traject, maar kan ook worden ingezet bij het verbeteren van groeps- en team processen.

Kies een opleiding

Het cursusaanbod bestaat uit diverse opleidingen op het gebied van de methode Gewoon Doen, Werkgeluk en Gewoon Doen op de werkvloer. Wil je werken aan je persoonlijke groei, mentaal weerbaarder worden, succesvol en gelukkiger neem dan contact op voor het kiezen van de juiste opleiding. Voor bedrijven of organisaties bestaat de mogelijkheid tot maatwerk.

Ga De Uitdaging Aan En Beloon Jezelf

Bij RENEW MENTAL COACHING begrijpen we dat iedereen uniek is en zich in zijn eigen tempo openstelt als het gaat om het bespreken van hun gevoelens en uitdagingen. De stap zetten naar Mental Coaching lijkt misschien ontmoedigend, maar je kunt er zeker van zijn dat de opluchting en empowerment die de cliënten ervaren enorm is. Anders leren denken is een uitdaging op zich, maar wil jij niet elke dag met een glimlach wakker worden? Je lichaam en geest zijn met elkaar verweven en ik kan je laten zien hoe je je eigen welzijn kunt beïnvloeden. Als je streeft naar een gezonder, bewuster en gelukkiger leven, maar nog steeds op zoek bent naar de juiste inspiratie, nodig ik je uit om kennis met RENEW te komen maken. Samen de juiste weg vinden is leuker dan alleen.

Betrokken en bevlogen

Persoonlijk en snel contact

Direct en duidelijke communicatie

Professioneel denken en handelen

De natuurlijke weg naar flow en balans

Wandelcoaching

Ontdek nieuwe wegen naar geluk en wandel mee over de prachtige Sallandse Heuvelrug of door het prachtige Reggedal. Leer nieuwe mensen kennen, verkrijg nieuwe inzichten, werk aan je mentale gezondheid en ga sparren over onderwerpen als zingeving, autonomie, persoonlijke groei, mentale weerbaarheid, veerkracht en vitaliteit.

Wisselende natuurlijke omgevingen zorgen voor meer creativiteit en verfrissende inzichten

De stilte creëert rust en ruimte in je hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren, vrijer en helderder kunt denken, en makkelijker keuzes kunt maken

In de natuur komen gedachten en gevoelens letterlijk in beweging

In de natuur kun je echt even afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen en patronen

Zowel privé als zakelijk te boeken. Informeer naar de mogelijkheden

Individuele Coaching

Het individuele coachingsplan is speciaal bedoeld voor mensen, die meer uit het leven willen halen? Beter willen kunnen omgaan met stress? En willen werken aan een betere mindset en de mentale weerbaarheid willen vergroten? In een 1-op-1 setting gaan we samen de uitgangspunten bepalen, doelen vaststellen en werken aan de gewenste resultaten.

Het individuele coachingsplan bestaat uit een startpakket van 5 sessies à 1,5 uur.

Het programma omvat o.a.:

 • Denken en doen
 • Zintuigen en voelen
 • Emoties en zijn
 • Selftalk
 • Grenzen verleggen
 • Gedrag en bewustzijn
 • Zelfbeeld
 • Positieve affirmaties

Uitgangspunt is om de basis kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van de mindset ontwikkeling te vergroten. Vervolg van het coachingsplan is op verzoek en in samenspraak mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Gewoon Doen (pakket)

De Mental Coaching opleiding Gewoon Doen is gericht op het realiseren van een daadwerkelijke gedragsverandering. 

Het leven is niet alleen een leerproces, het is ook een groeiproces in het ontwikkelen naar een hoger bewustzijn. De opleiding Gewoon Doen is anders dan reguliere opleidingen. Om je in je element te voelen moet je leren hoe je eigen systeem functioneert, moet je meer kennis over jezelf hebben. Heel veel mensen zijn slim en intelligent, maar dat is niet de basis om gelukkig te zijn. Door het vergroten van je kennis, inzicht en vaardigheden op mentale vlak, ontstaat er een enorme hoeveelheid creatief en oplossingsgericht vermogen dat je kunt aanspreken.

Dit pakket bestaat uit de opleidingen Basic, Pro en Master. In totaal omvat deze volledige opleiding 18 bijeenkomsten van 3 uur. Deze opleiding is inclusief lesmateriaal en readers.

Voor meer informatie over de individuele- en vervolg opleidingen ga naar de pagina Opleidingen.

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

WerkGeluk

Hoe kun je de betrokkenheid van de medewerkers binnen je organisatie en hun werkgeluk vergroten?

Dit nieuwe programma is ontwikkelt speciaal voor teams en afdelingen van bedrijven en organisaties. Met behulp van dit programma kijken we samen naar jouw organisatie en geven we je praktische tools om je team binnen een korte tijd hun werkgeluk te laten vergroten.

Dit programma richt zich op managers, leidinggevenden en medewerkers van bedrijven en organisaties die zich willen focussen op het gebied van werkgeluk, hun kennis over gelukkig werken willen vergroten en dit ook in de praktijk willen
toepassen.

Deze opleiding is in het bijzonder geschikt voor professionals werkzaam binnen het HR-vakgebied, managers, leidinggevenden en ondernemers om werkgeluk te implementeren binnen je organisatie.

Het werkgeluk programma is er voor veel verschillende soorten bedrijven en in vrijwel elke branche, waar verschillende teams of afdelingen met elkaar moeten samenwerken. Een bedrijfscoaching traject kan altijd worden georganiseerd.

Investering: In de basis bestaat het traject uit 6 bijeenkomsten van 3,5 uur, eens per maand met een totale investering van €1475,- per deelnemer. Inclusief lesmateriaal, readers en het WerkGeluk paspoort.

Voor werknemers is er een verkorte opleiding genaamd Gewoon Doen op de Werkvloer. Zie voor meer informatie de pagina Opleidingen.

 

workshops

Daag je brein uit en stijg boven jezelf uit

BREINSLIM

Het BreinSlim programma is onderdeel van MeesterBrein en is speciaal bedoeld voor individuen, zowel jong als oud, die het maximale uit het leven willen halen. Het heeft tot doel het stressmanagement te helpen verbeteren, een sterkere mentaliteit te ontwikkelen en de mentale veerkracht te vergroten. Het programma richt zich op het vergroten van basiskennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van mindsetontwikkeling en mentale veerkracht.

ZEG JA TEGEN STRESS

Een workshop voor jong en oud. Bijzonder geschikt voor tieners, jongeren en ouders en onderwijsinstellingen, die willen investeren in de mentale weerbaarheid. Tijdens deze interactieve workshop gaan we aan de slag met het signaleren van stress en ga jij ervaren wat stress inhoudt. Je doet inzichten op voor jezelf, voor een ander en als ouder en krijgt handvatten aangereikt hoe jij kunt omgaan met stress.

BOOTCAMP

Wil jij als individu, team of organisatie werken aan meer inzicht en vaardigheden op het gebied van mentale weerbaarheid? Zijn autonomie, competenties en verbondenheid dagelijkse uitdagingen? Deze mentale bootcamp buiten in de natuur daagt je uit de grenzen te verleggen en geeft je de handvatten om met de opgedane kennis mooie stappen in je persoonlijke ontwikkeling te maken.

Lezing . Seminar . Workshop

proeverij

GEWOON DOEN LEZING

Gewoon Doen. De methode die het beste in jezelf naar boven haalt. Anders leren denken, oplossingsgericht, eerlijk zijn tegen jezelf en denken met gezond verstand.

WERKGELUK CAFÉ

Bij werkgeluk gaat het om het hebben van positieve emoties en plezier op het werk, om de voldoening van het groeien en het benutten van het eigen talent en het kunnen bijdragen aan een hoger doel.

Whitepaper

Brochures

Ebook

y

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen? Sluit je dan aan bij RENEW en ontvang nieuwsbrieven, updates en meer...

Nov 23

Volgende Nieuwsbrief

Dec 23

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuws

Geen blog, nieuwsbrief, aanbieding of nieuwe ontwikkeling meer missen? Maak stappen en leer jezelf begeleiden door de inspirerende kennis en feitjes van RENEW te ontvangen.

RENEW

Persoonlijke Groei & Mindset Coaching

7441 HV, van Speykstraat 10 Nijverdal

info@renewmc.nl

(+31) 6 253 39 263

Ontdek

Opleidingen

Whitepapers

Ebook

Lezingen

Nieuws & Blogs

Algemeen

Voorwaarden & Condities

Disclaimer

Privacyverklaring (EU)

Cookiebeleid (EU)

Imprint

En meer

Over

Bootcamp

Wandelcoaching

Geverifieerd door MonsterInsights