wandelcoaching

Een Mentale Proeverij

Ontdek Natuurlijke Wegen tot Geluk

Persoonlijk

Wandelen maakt energiek, creatief, nieuwsgierig en belangstellend. Wandelcoaching zet je niet alleen fysiek in beweging, maar ook mentaal. In een ontspannen en rustgevende omgeving in gesprek gaan over wat je bezighoudt en nieuwe inzichten verkrijgen.

Zakelijk

De hectiek van de werkvloer even achter je laten en op zoek gaan naar antwoorden op al je vragen. Als afdeling of team in de natuur op zoek naar inspiratie en verbinding om de samenwerking naar een hoger niveau te tillen.

Met een fris hoofd het nieuwe jaar in

Wandel mee. Leeg Je Hoofd en zeg Hallo tegen de Nieuwe JIJ

Je natuurlijk goed voelen doe je in de natuur. Wandel voor rust, ontspanning en een gezonde portie frisse lucht mee en werk aan je mentale gezondheid

Wisselende natuurlijke omgevingen zorgen voor meer creativiteit en verfrissende inzichten

De stilte creëert rust en ruimte in je hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren, vrijer en helderder kunt denken, en makkelijker keuzes kunt maken

In de natuur komen gedachten en gevoelens letterlijk in beweging

In de natuur kun je echt even afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen en patronen

Er zijn verschillende theorieën die verklaren dat de natuur een herstellend effect heeft op o.a. stress. Een is de Attention Restoration Theory van Kaplan & Kaplan. Die benoemt de vier kenmerken van de natuur.

Being away – Je bent even helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen. Een effect dat heel snel optreedt zodra je in een groene omgeving bent.

Soft fascination – De natuur trekt automatisch de aandacht, zonder dat het moeite kost. Hoe kan dat? Dat komt door de fractale structuren. Hoewel de natuur er op het eerste gezicht chaotisch uitziet zit er een herhalend patroon in. De tak van een boom is een kleine boom. Het blad heeft ook de vorm van een klein boompje: de natuur trekt de aandacht zonder dat het moeite kost.

Putting in perspective – Zijn en wandelen in de natuur helpen ons ervaringen, gedachten, gevoelens in perspectief te zetten. De grootsheid van de natuur heeft een relativerend effect.

 

Vind je Balans. Bepaal je Doelen. Ga de Uitdaging aan. En Beloon Jezelf.

Pleasing our senses – De natuur geeft zintuiglijke sensaties. Zoals de wind door je haren en op je wangen, de geur van het bos, de stilte, vogelgeluiden, een gladde kastanje in een prikkende bolster voelen, een veer van een uil. Dat helpt om los te komen van dagelijkse beslommeringen. Een ervaring waarin ruimte komt voor compassievolle (zelf)reflectie, acceptatie van emoties en in actie komen voor diepe wensen. Vaak moedige acties voor dingen die men eerst niet durft.

De natuur heeft heel veel gunstige effecten op ons mensen. Een van de belangrijkste is het rustgevende effect, wat o.a. blijkt uit een lagere bloeddruk en lagere hartslag. Maar de natuur heeft ook energiegevende effecten, die leiden tot meer aandacht en een betere concentratie.

Het ontspannende, herstellende effect van de natuur maakt het wandelen met een coach zo effectief en bijzonder. Het creëert ruimte en gelegenheid tot reflectie.

Wandel Je Mee. Kom Proeven En Profiteer Van Dit Gratis Aanbod

Wil jij met een frisse kop, vol energie en nieuwe inzichten het nieuwe jaar in? Loop dan eens mee over de prachtige Sallandse Heuvelrug. Nieuwe mensen leren kennen en sparren over onderwerpen als zingeving, persoonlijke groei, mentale weerbaarheid, veerkracht en vitaliteit. Ga je alleen wandelen en lekker kletsen? Laat je door mij gewoon eens verrassen en uitdagen.

Waar: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (start)

Wanneer: Vertrek elke vrijdagochtend 08.00uur en zaterdagochtend 8.30 uur (duur max, 2 uur).

Start vrijdag 18 november. Elke week tot en met 4 maart.

Aantal deelnemers per groep: max. 8

Voor wie: voor iedereen die er even uit wil, die de zinnen wil verzetten, die nieuwe prikkels kan gebruiken, die aan oude gewoontes wil werken en nieuwe uitdagingen aan wil gaan! Voor iedereen die zich gewoon een beetje beter en vitaler wil voelen!

Contactgegevens

Van Speykstraat 10

7441 HV Nijverdal

06 253 39 263

info@renewmc.nl

Bereikbaar: 8.30 – 17.30 uur

Roy Eric Beunk

Als je ‘s ochtends opstaat, bedenk dan wat een kostbaar voorrecht het is om te leven, om te ademen, te denken, te genieten, lief te hebben.

Marcus Aurelius

Geverifieerd door MonsterInsights