Gewoon Doen Coaching

Bewust, Gezond, Genieten

Creëer je nieuwe leven

Als je 's ochtends opstaat, bedenk dan wat een kostbaar voorrecht het is om te leven, om te ademen, te denken, te genieten, lief te hebben

Marcus Aurelius
In 10 Stappen naar Zelfbewustzijn

Gewoon Doen. De Methode die het Beste in Jezelf naar Boven Haalt

Anders leren denken, oplossingsgericht, eerlijk zijn tegen jezelf en denken met gezond verstand.

Wat is Gewoon Doen?

Groeien in bewustzijn

Wil jij een zelfbewuste persoon worden? Jezelf leren coachen? Leren omgaan met je emoties en gevoelens? Leren praten met je innerlijk stem en beter kunnen communiceren met anderen. Je eigen emoties onder controle krijgen en niet de emotie van een ander accepteren wanneer je dat niet wilt? Het is de stap van een fixed mindset naar een growth mindset.

Leven vanuit je centrum

Het centrum is een plek waar flow, balans, persoonlijke groei, creativiteit, eigen verantwoording, waarnemen, het nu en geluk een vaste plaats hebben. In je centrum kun je elke denkbare emotie aan.  Het is een plek waar negatieve stress, spanningen en emoties als afgunst, woede, verdriet, angst, jaloezie, kwaadheid, drang tot rust komen. 

Inzicht in de elementen van het menselijke systeem

Het fysieke en mentale systeem van de mens is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het één kan niet zonder het ander. Inzicht in welke rol het denken, emoties, gevoelens, zintuigen, het bewustzijn en de processen van het lichaam hebben op je welbevinden, geeft je de mogelijkheid om zelf de leiding te nemen.

Jezelf leren coachen naar een daadwerkelijke gedragsverandering

Gewoon Doen geeft je de kennis, het inzicht en de vaardigheden om een werkelijke gedragsverandering door te voeren. Het laat je de belangrijkste stappen maken om oude patronen en gewoontes duurzaam te doorbreken.

Hoe Ontwikkel Ik Mijn Interne Coach?

 

Een verandering van jezelf begint altijd van binnenuit. Het vereist wel dat je je grenzen moet gaan verleggen en uit je comfortzome moet stappen. En dat is niet altijd even eenvoudig. Het leven is niet alleen een leerproces, het is ook een groeiproces in het ontwikkelen van je bewustzijn. Om je in je element te voelen en meer flow te ervaren is kennis en inzicht in hoe je systeem functioneert onontbeerlijk. Met meer kennis over jezelf verkrijg  je ook meer controle en ontstaat er een enorme hoeveelheid creatief vermogen dat je kunt aanspreken.

 

Je mentale ontwikkeling moet je zien als een proces. Het is heel goed mogelijk om een geweldige carrière op te bouwen en ook nog een geweldig leven te hebben. De kunst is om balans te krijgen in bijvoorbeeld carrière, relatie en je gezondheid.

 

Als je een daadwerkelijke gedragsverandering wilt realiseren en als persoon wilt groeien, dan wordt het tijd om het heft in eigen handen te nemen. Het begint bij goed voor jezelf te zorgen, dus goede voeding, voldoende slaap en ontspanning en regelmatig bewegen. Door je mentaal te ontwikkelen kom je dan ook werkelijk in je kracht en ga je ervaren dat je tot veel meer in staat bent dan je nu misschien denkt.

 

De 10 Stappen Naar Zelfbewustzijn

Gewoon Doen leert je de kwaliteit van je persoonlijke leven, maar ook je functioneren tijdens je werk te verbeteren.

Genieten

Kunnen genieten en gelukkig zijn is belangrijk. Geluk kun je hebben, maar je kunt geluk ook zelf máken. Als je een lachend gezicht trekt, voel je je meteen een stuk gelukkiger. Geniet van ieder moment, het liefst honderden keren per
dag.

Emoties

Emotioneel in het centrum zitten, stabiel zijn, zodat je je door niets of niemand meer van de kaart laat brengen. Hoe ga je om met emotie? Negatieve emotie blokkeert je talent, je plezier, je genieten.

WIM

Je gedachte een subtitel geven is heel krachtig: “Wat is er aan de hand?”, “Is dit nou zo erg?” of “Maak je toch niet zo druk!” Problemen bestaan niet, er zijn alleen weerstanden.

Ontspan

Kijk eens naar de ademhaling van een baby, geweldig! Zo rustig hoe dat buikje op en neer gaat. Het is heel belangrijk je ademhaling te beheersen. Leer jezelf te ontspannen, enkele momenten per dag. Ademhalen, je bewust concentreren
op de buikademhaling geeft rust.

Oplossing

Zorg dat je altijd oplossingsgericht denkt. Weg met “Ja, maar…”en “Als…”. Zorg goed voor je lichaam, dat is je strijdwagen. Je hebt je lichaam nodig als je 20 bent, maar ook als je 40, 60 of 80 bent. Jouw lichamelijke welzijn staat
bovenaan jouw lijst van belangrijkheden. Ga voor een lang, vitaal en stressvrij leven

Niet Accepteren

Accepteer niet dat jij je ongelukkig voelt, dat jij je rot voelt! Vecht ertegen, wees geen lafaard. Laat je niet meer raken door opmerkingen van een ander. Je mag het wel (halve seconde) vervelend vinden, maar het mag je niet raken.
Accepteer niet dat je bepaalde dingen gelooft, denk met gezond verstand.

Denken

Creativiteit betekent letterlijk: Iets nieuws tot stand brengen. Aan de ene kant is er ‘weerstand-denken’, aan de andere kant is er ‘creatief denken’. Creatief denken zal je gewoonte veranderen. Doe iets nieuws, doe iets anders. Het
leven is een groot avontuur.

Organiseer

Organiseren heeft te maken met gemaakte keuzes. Vaak heb je het gevoel de verkeerde keuze gemaakt te hebben. Organiseer jouw leven. Behandel een ander zoals jezelf behandelt wilt worden. Bepaal zelf met wie je om wilt gaan.

Evolutie

We kunnen nooit zeggen “Zo is het!” of “Zo is het niet!”. De mens wil antwoord op de vraag waar hij vandaan komt of waar het leven van de mens begonnen is. De mens wordt steeds meer mens. Heel veel stappen zijn al genomen, van onderbewust
via onbewust en bewust naar de zelfbewuste mens die we nu zijn. Nu moeten we nog groeien in Zelfbewustzijn.

Nu

Je hebt jezelf ontwikkeld als mens. Je kunt nu overal tegen. Je bent echt veranderd. Qua denken zit je op een hoog niveau. Kennis is begrijpen, maar doorgronden is wijsheid. Het is een kwestie van Gwoon Doen en volhouden. Je leidt
Nu je eigen leven.

Succes is geen toeval! Succes is een keuze!

Het Systeem Mens

Het menselijke systeem is tot veel in staat. Inzicht in de werking van de fysieke en mentale aspecten geven je de mogelijkheid om het eigen welbevinden positief te beïnvloeden.

Het Bewustzijn

Bewustzijn is het menselijke vermogen om te kunnen ervaren of waarnemen. Het is een beleving en besef hebben van jezelf en je omgeving. Bewustzijn is wat de mens, mens maakt.

Het Centrum

Het centrum is een plek waar flow, balans, persoonlijke groei, creativiteit, eigen verantwoording, waarnemen, het nu en geluk een vaste plaats hebben. In je centrum kun je elke denkbare emotie aan.

Zelfbeeld

Je zelfbeeld is het beeld wat je van jezelf hebt. Het is een verzameling van overtuigingen, gedachten en oordelen die je over jezelf hebt. Een optelsom van alles wat je hebt meegemaakt en verzameld over jezelf.

Wat Is Mental Coaching?

Mental coaching staat voor de individuele begeleiding door een coach van mentale processen om je persoonlijke doelstellingen te bereiken. Het maakt gebruik van cognitieve methodes om nieuwe oplossingen te genereren en innerlijke beperkingen te overwinnen. Het geeft kennis en inzicht in het mentale systeem van de mens (jezelf). Het leert anders te denken, oplossingsgericht en met gezond verstand. Het bevordert oneindig veel menselijke eigenschappen waaronder productiviteit, gezondheid en discipline.

Voor Wie Is Het ?

Voor iedereen die zich gewoon GOED wil voelen, meer uit het leven wil halen en beter wil leren omgaan met stress, spanningen en emoties. Voor iedereen die het stuur weer zelf in de hand wil nemen. en meer controle over het eigen leven wil hebben. Het is voor een ieder die wil werken aan de persoonlijke talenten en kwaliteiten en zich door niets of niemand uit balans laat halen!

Opleidingen & Programma’s

Gewoon Doen Basic

In vier bijeenkomsten leer je de capaciteit te ontwikkelen om diegene te worden wie je wilt zijn. Je krijgt inzicht in je persoonlijke eigenschappen en de werking van het mentale systeem.

Gewoon Doen Pro

Zes bijeenkomsten die sterk gericht zijn op leiderschap (over jezelf), weerbaarheid en veerkracht. Het leert je om te gaan met stress. Het leert je te accepteren, los te laten en het systeem mens (jezelf) te doorgronden. 

Gewoon Doen Master

In acht bijeenkomsten krijg je de tools om door te groeien als (je eigen) coach.  Je leert te groeien in zelfbewustzijn. Het is de volgende stap om een nieuwe start te maken in je leven, klaar voor de toekomst.

Gewoon Doen Plus

Het borgen en onderhouden van de methode Gewoon Doen. De basis van Mental Coaching staat, maar er is een continue proces van verandering bezig. Met andere coaches reflecteren op het eigen denken en gedrag en sparren over nieuwe ontwikkelingen.

Gewoon Doen Business

Starten als Mental Coach vraagt meer dan mentale vaardigheden. Deze opleiding leert je alles wat je nodig bent om je eigen bedrijf op te starten. Onderwerpen: sales, marketing, didactiek, presenteren en organisatie plus inzicht in aanvullende programma’s.

€ 750,-

€ 1125,-

€ 1475,-

€ 365,-

€ 2500,-

In 10 Stappen naar Zelfbewustzijn

Verandering Begint Bij Jezelf

Wil je meer weten over de opleidingen en programma’s of wil je je inschrijven bezoek dan de pagina Opleidingen

* Alle prijzen zijn exclusief BTW

Contactgegevens

Van Speykstraat 10

7441 HV Nijverdal

06 253 39 263

info@renewmc.nl

Bereikbaar: 8.30 – 17.30 uur

Roy Eric Beunk

Als je ‘s ochtends opstaat, bedenk dan wat een kostbaar voorrecht het is om te leven, om te ademen, te denken, te genieten, lief te hebben.

Marcus Aurelius