Bewust . Gezond . Genieten

GEWOON DOEN COACHING

In tien stappen naar zelfbewustzijn

gewoon doen

De methode die het beste in jezelf naar boven haalt

De essentie van Gewoon Doen

Anders denken, oplossingsgericht, eerlijk zijn tegen jezelf en denken met gezond verstand

De methode Gewoon Doen biedt de elementen om je bewustzijnsgroei te ondersteunen. Het helpt je een zelfbewust individu te worden door je uit te rusten met de tools om jezelf te coachen, je emoties en gevoelens te beheren, en effectief te communiceren met anderen door af te stemmen op je innerlijke stem. Het stelt je in staat om controle te nemen over je eigen emoties en de emoties van anderen af te wijzen wanneer je ervoor kiest ze niet te accepteren. Het is de overgang van een vaststaande mindset naar een groeimindset.

Gewoon Doen bevordert het leven vanuit je kern, een ruimte waar flow, balans, persoonlijke groei, creativiteit, zelfverantwoordelijkheid, perceptie, het huidige moment en geluk een belangrijke rol spelen. In je kern kun je elke denkbare emotie omarmen terwijl je vrede vindt voor negatieve stress, spanningen en emoties zoals jaloezie, boosheid, verdriet, angst, jaloezie, woede en rusteloosheid. Krijg inzicht in de essentiële elementen van het menselijk systeem door Gewoon Doen.

Het fysieke en mentale systeem van een persoon zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; de een kan niet bestaan zonder de ander. Het begrijpen van de rol van gedachten, emoties, gevoelens, zintuigen, bewustzijn en lichaamsprocessen in jouw welzijn geeft je de mogelijkheid om de regie over je eigen leven te nemen. Het leert je positief zelfcoachen en biedt de kennis, het begrip en de vaardigheden die nodig zijn voor daadwerkelijke gedragsverandering. Het stelt je in staat om los te breken van oude patronen en gewoonten op een duurzame manier.

Gewoon Doen & Jezelf ontwikkelen

Mentale coaching en training kan een aanzienlijke impact hebben op jouw als mens en je prestaties. Het helpt bij het ontwikkelen van een positieve mindset en het omgaan met negatieve gedachten en emoties. Door de je bewust te maken van jouw sterke punten en je te helpen je beperkingen te overwinnen, kun je jouw doelen met meer vertrouwen en vastberadenheid nastreven. Het vergroot ook de veerkracht, helpt bij het omgaan met tegenslagen en stimuleert een grotere focus en concentratie. Dit alles leidt tot verbeterde prestaties en succes in verschillende aspecten van het leven

Ontwikkel je interne coach

Een verandering van jezelf begint altijd van binnenuit. Het vereist wel dat je je grenzen moet gaan verleggen en uit je comfortzome moet stappen. En dat is niet altijd even eenvoudig. Het leven is niet alleen een leerproces, het is ook een groeiproces in het ontwikkelen van je bewustzijn. Om je in je element te voelen en meer flow te ervaren is kennis en inzicht in hoe je systeem functioneert onontbeerlijk. Met meer kennis over jezelf verkrijg  je ook meer controle en ontstaat er een enorme hoeveelheid creatief vermogen dat je kunt aanspreken.

Je mentale ontwikkeling moet je zien als een proces. Het is heel goed mogelijk om een geweldige carrière op te bouwen en ook nog een geweldig leven te hebben. De kunst is om balans te krijgen in bijvoorbeeld carrière, relatie en je gezondheid. Als je een daadwerkelijke gedragsverandering wilt realiseren en als persoon wilt groeien, dan wordt het tijd om het heft in eigen handen te nemen. Het begint bij goed voor jezelf te zorgen, dus goede voeding, voldoende slaap en ontspanning en regelmatig bewegen. Door je mentaal te ontwikkelen kom je dan ook werkelijk in je kracht en ga je ervaren dat je tot veel meer in staat bent dan je nu misschien denkt.

De 10 Stappen Naar Zelfbewustzijn

Gewoon Doen leert je de kwaliteit van je persoonlijke leven, maar ook je functioneren tijdens je werk te verbeteren

Genieten

Kunnen genieten en gelukkig zijn is belangrijk. Geluk kun je hebben, maar je kunt geluk ook zelf máken. Als je een lachend gezicht trekt, voel je je meteen een stuk gelukkiger. Geniet van ieder moment, het liefst honderden keren per
dag.

Emoties

Emotioneel in het centrum zitten, stabiel zijn, zodat je je door niets of niemand meer van de kaart laat brengen. Hoe ga je om met emotie? Negatieve emotie blokkeert je talent, je plezier, je genieten.

WIM

Je gedachte een subtitel geven is heel krachtig: “Wat is er aan de hand?”, “Is dit nou zo erg?” of “Maak je toch niet zo druk!” Problemen bestaan niet, er zijn alleen weerstanden.

Ontspan

Kijk eens naar de ademhaling van een baby, geweldig! Zo rustig hoe dat buikje op en neer gaat. Het is heel belangrijk je ademhaling te beheersen. Leer jezelf te ontspannen, enkele momenten per dag. Ademhalen, je bewust concentreren
op de buikademhaling geeft rust.

Oplossing

Zorg dat je altijd oplossingsgericht denkt. Weg met “Ja, maar…”en “Als…”. Zorg goed voor je lichaam, dat is je strijdwagen. Je hebt je lichaam nodig als je 20 bent, maar ook als je 40, 60 of 80 bent. Jouw lichamelijke welzijn staat
bovenaan jouw lijst van belangrijkheden. Ga voor een lang, vitaal en stressvrij leven

Niet Accepteren

Accepteer niet dat jij je ongelukkig voelt, dat jij je rot voelt! Vecht ertegen, wees geen lafaard. Laat je niet meer raken door opmerkingen van een ander. Je mag het wel (halve seconde) vervelend vinden, maar het mag je niet raken.
Accepteer niet dat je bepaalde dingen gelooft, denk met gezond verstand.

Denken

Creativiteit betekent letterlijk: Iets nieuws tot stand brengen. Aan de ene kant is er ‘weerstand-denken’, aan de andere kant is er ‘creatief denken’. Creatief denken zal je gewoonte veranderen. Doe iets nieuws, doe iets anders. Het
leven is een groot avontuur.

Organiseer

Organiseren heeft te maken met gemaakte keuzes. Vaak heb je het gevoel de verkeerde keuze gemaakt te hebben. Organiseer jouw leven. Behandel een ander zoals jezelf behandelt wilt worden. Bepaal zelf met wie je om wilt gaan.

Evolutie

We kunnen nooit zeggen “Zo is het!” of “Zo is het niet!”. De mens wil antwoord op de vraag waar hij vandaan komt of waar het leven van de mens begonnen is. De mens wordt steeds meer mens. Heel veel stappen zijn al genomen, van onderbewust
via onbewust en bewust naar de zelfbewuste mens die we nu zijn. Nu moeten we nog groeien in Zelfbewustzijn.

Nu

Je hebt jezelf ontwikkeld als mens. Je kunt nu overal tegen. Je bent echt veranderd. Qua denken zit je op een hoog niveau. Kennis is begrijpen, maar doorgronden is wijsheid. Het is een kwestie van Gwoon Doen en volhouden. Je leidt
Nu je eigen leven.

Succes is geen toeval! Succes is een keuze!

Whitepaper

Brochures

Ebook

y

Nieuwsbrief

Ga De Uitdaging Aan En Beloon Jezelf

Bij RENEW MENTAL COACHING begrijpen we dat iedereen uniek is en zich in zijn eigen tempo openstelt als het gaat om het bespreken van hun gevoelens en uitdagingen. De stap zetten naar Mental Coaching lijkt misschien ontmoedigend, maar je kunt er zeker van zijn dat de opluchting en empowerment die de cliënten ervaren enorm is. Anders leren denken is een uitdaging op zich, maar wil jij niet elke dag met een glimlach wakker worden? Je lichaam en geest zijn met elkaar verweven en ik kan je laten zien hoe je je eigen welzijn kunt beïnvloeden. Als je streeft naar een gezonder, bewuster en gelukkiger leven, maar nog steeds op zoek bent naar de juiste inspiratie, nodig ik je uit om kennis met RENEW te komen maken. Samen de juiste weg vinden is leuker dan alleen.

Daag je brein uit en stijg boven jezelf uit

Gewoon Doen opleidingen

Het cursusaanbod bestaat uit diverse opleidingen op het gebied van de methode Gewoon Doen. Wil je werken aan je persoonlijke groei, mentaal weerbaarder worden, succesvol en gelukkiger neem dan contact op voor het kiezen van de juiste opleiding. Voor bedrijven of organisaties bestaat de mogelijkheid tot maatwerk.

LEZING . SEMINAR . WORKSHOP

proeverij

GEWOON DOEN LEZING

Gewoon Doen. De methode die het beste in jezelf naar boven haalt. Anders leren denken, oplossingsgericht, eerlijk zijn tegen jezelf en denken met gezond verstand.

WERKGELUK CAFÉ

Bij werkgeluk gaat het om het hebben van positieve emoties en plezier op het werk, om de voldoening van het groeien en het benutten van het eigen talent en het kunnen bijdragen aan een hoger doel.

Betrokken en bevlogen

Persoonlijk en snel contact

Direct en duidelijke communicatie

Professioneel denken en handelen

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen? Sluit je dan aan bij RENEW en ontvang nieuwsbrieven, updates en meer...

Nov 23

Volgende Nieuwsbrief

Dec 23

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuws

Geen blog, nieuwsbrief, aanbieding of nieuwe ontwikkeling meer missen? Maak stappen en leer jezelf begeleiden door de inspirerende kennis en feitjes van RENEW te ontvangen.

RENEW

Persoonlijke Groei & Mindset Coaching

7441 HV, van Speykstraat 10 Nijverdal

info@renewmc.nl

(+31) 6 253 39 263

Ontdek

Opleidingen

Whitepapers

Ebook

Lezingen

Nieuws & Blogs

Algemeen

Voorwaarden & Condities

Disclaimer

Privacyverklaring (EU)

Cookiebeleid (EU)

Imprint

En meer

Over

Bootcamp

Wandelcoaching

Geverifieerd door MonsterInsights