Heb jij het gevoel dat negativiteit je leven beheerst? Vind je het moeilijk om de positieve zaken vast te houden en te vermenigvuldigen?

Onze hersenen hebben nu eenmaal een negatieve bias. Negativiteit heeft een grotere impact op onze hersenen dan bijvoorbeeld gelukkige gedachten. We hebben een grotere gevoeligheid voor het onaangename nieuws en de slechte ervaringen. En onze houding en gedrag worden meer beïnvloed door al het negatieve nieuws dan door het goede nieuws. Het goede nieuws is, dat we grip kunnen krijgen op het denken. Het vraagt wel een gewoonte verandering en bewustwording van de wijze waarop je omgaat met alle prikkels en gedachten.

Leer je hersenen om altijd het positieve te zien. Je blijven richten op de slechte dingen zal je ongelukkig maken. Maar als je je hersenen leert om het positieve in elke situatie te zien, zal het je leven makkelijker maken. Het tonen van dankbaarheid voor alle goede dingen, is misschien wel de meest krachtige geluk stimulans, die er is. Het zal je niet alleen gelukkiger maken, maar het kan ook het leven verbeteren voor iedereen om je heen.

Maar hoe krijg je hier nu grip op?

Doe waar je goed in bent! Kijk naar je talenten en kwaliteiten. Volg je passie! En doe daar meer van. Het verhoogt vaak automatisch het aantal gelukkige gedachten als je mag doen, waar je goed in bent. Het is het geheim van het ervaren van meer “flow”.

Breng meer tijd door met mensen die je leuk vindt! Geluk is besmettelijker dan ongeluk. Als je tijd doorbrengt met de mensen van wie je houdt, zoals familie en vrienden, zal het tot gelukkige gedachten leiden. De gelukkigste mensen zijn degenen die sterke relaties hebben. Dus, haal het meeste uit je leven en breng het door met hen.

Geef veel! Geef je tijd en aandacht. Het hoeven geen materialistische zaken te zijn. Geven van je tijd en aandacht maakt namelijk gelukkiger dan krijgen. Moeite doen voor iemand, het doen van leuke dingen, je interesse tonen, er gewoon zijn, zijn dingen die vaak als een boemerang bij je terugkeren. Ze vergroten je geluksgevoel tijdens het delen, maar je ontvangt er meestal ook heel veel moois voor terug.

Ga dingen gewoon doen! Soms doen we meestal niet waar we van houden. We doen gewoon wat handig en gemakkelijk voor ons is. Bijvoorbeeld, zitten op de bank tv kijken maakt ons niet echt gelukkig. Door bezig te zijn met waar je van houdt, geef je negatieve prikkels veel minder kans om bezit van je gedachten te nemen. Een zwervende geest of ook wel een piekerend brein geeft geen gelukkig gevoel, want het kan leiden tot negatieve gedachten. Je negatieve bias neemt snel de regie van je denken over, waardoor positieve gedachten naar de achtergrond worden verdrongen. Versla de negatieve prikkels en geef jezelf een goed en gelukkig gevoel door bovenstaande punten dagelijks toe te passen. Het is niet ingewikkeld! Het vraagt alleen om focus en toewijding. Wordt je bewust van wat je onbewust allemaal toelaat. En geloof niet alles wat je wordt verteld of wat je denkt. Weet het zeker! Je goed voelen heb je echt zelf in de hand!

Als je dan toch een keer verdwaald in negatieve prikkels, verander dan je denkwijze. Gebruik positieve affirmaties en buig onvermogende overtuigingen om.

Denk en zeg tegen jezelf:

○ Mijn problemen zijn niet permanent! Verleg je focus. Niet ‘Ja, maar…’ maar ‘Ja, en…’! Denk in oplossingen.

○ Goede dingen zullen weer komen! Na regen komt weer zonneschijn. Herinner je eraan, dat na moeilijke momenten er weer goede momenten komen. Het leven is niet één groot feest. Kunnen omgaan met de dalen, maakt het uitzicht op de top alleen maar mooier.

○ Mensen houden van me! Als je je alleen en verdrietig voelt, bedenk dan, dat er mensen zijn die van je houden. Er is altijd wel iemand, die om je geeft, aan je denkt, naar je omkijkt, van je houdt. Voed je gedachten met deze warme en fijne gevoelens.

○ Ik mag er zijn, ik doe er toe! Laat je niet wijsmaken, dat je niets waard bent. Je bent uniek, bijzonder en speciaal. Je hebt talenten en kwaliteiten. Focus je op wat jij kunt en wilt en niet op wat anderen vinden.

○ Alles gebeurt met een reden! Niets gebeurt zomaar! Toeval bestaat niet! Deze manier van denken leert je beter om te gaan met tegenslagen. Je accepteert makkelijker, dat niet alles in het leven eenvoudig is. Het laat je dieper nadenken over wat je overkomt en dat ook in het negatieve lessen verborgen zitten om gelukkiger te worden. Het leert je te kijken naar het positieve in elke boodschap, dat als basis dient van optimisme.

○ Als één deur opent, sluit een ander! Soms vergeet je een kans te pakken, mis je een gelegenheid of wordt je buitengesloten. Het overkomt ons allemaal wel een keer. Blijf niet voor de dichte deur staan, maar ga op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Wees positief over de toekomst en creëer nieuwe uitdagingen.

○ Een gladde zee maakt geen ervaren zeiler! Onthoudt dat moeilijkheden en tegenslagen bij het leven horen. Gebruik deze uitdagingen om te groeien en een betere versie van jezelf te worden. Doorzettingsvermogen en wilskracht kun je trainen en ontwikkelen. Vooral als het tegenzit kun je werken aan je karakter en onoverwinbare veerkracht. Ga dus niet bij de pakken neerzitten, maar denk in kansen en mogelijkheden. Je kunt meer dan je zelf denkt!

○ Je bent de enige persoon waarmee je je kunt vergelijken! We vergelijken ons te vaak met anderen. Qua uiterlijk, intelligentie, baan, sociale omgeving, geluk. Het probleem is, dat dit niet te meten valt. Het is subjectief! Het maakt je onzeker. Vergelijk niet je eigen zwaktes met de sterke kanten van een ander. Kijk naar je eigen groei en ontwikkeling, die je elke dag doormaakt. Richt je op je unieke talenten en kwaliteiten! Geloof in jezelf!

Tot slot!

Blijf niet hangen aan de negatieve herinneringen uit het verleden. Koester de mooie en waardevolle momenten. Kijk vooral vooruit en leef in het heden. Leef nu! Geniet elke dag van ieder moment! Richt je niet op de mindere dingen, de uitzonderingen, maar focus je vooral op wat wel goed gaat. Het mooie is, dat elke dag een nieuwe dag is met nieuwe kansen om het beter te doen. Wees je bewust, dat je je denken kunt trainen om je goed te voelen. Ook als het even tegenzit! Begin vandaag nog!

(Bron: Lachlan Brown)

Geverifieerd door MonsterInsights