Welk gedrag mensen vertonen, wat ze doen, is maar een topje van de ijsberg! Waarom ze de dingen doen, zoals ze doen! Wat hen drijft! Wat ze eigenlijk denken en willen is niet zichtbaar! Wil je iemand beter leren kennen, moet je toch echt dieper graven.

Het gedrag en de houding zeggen niet altijd iets over wat er werkelijk van binnen gaande is. Mensen gebruiken hun gedrag en houding vaak als schild om zichzelf te beschermen. Angst, schaamte, onzekerheid, een matig zelfbeeld en een gebrek aan zelfkennis zijn hier meestal de oorzaak van. Als je je stoort aan het afwijkende gedrag van een ander, zeker als het vaker voorkomt, oordeel dan niet te snel. Vraag je af wat de reden is! Wat voelt en denkt de ander? Wat wil hij of zij echt? Spreek de persoon niet aan op z’n gedrag, maar durf te vragen wat er onder de waterlijn zich afspeelt. Vraag naar het waarom?

Dit geldt natuurlijk ook voor jezelf! Als je meer inzicht wilt krijgen in wat je echt wilt? Wie je werkelijk bent? Richt je dan op de zaken waar je invloed op kunt uitoefenen. Als je je wilt goed voelen en meer geluk wilt ervaren, dan wordt het tijd je onder te dompelen in wat je bezighoudt. Stel jezelf kritische vragen en wees eerlijk! Uiteindelijk zal de kracht van de massa onder water bepalen hoe het topje van de ijsberg eruit ziet.

Je goed voelen en gelukkig zijn heb je zelf in de hand!

Is de massa onder water voor jou te belastend? Vind je het moeilijk om de juiste antwoorden te vinden? Speelt je zelfbeeld je parten? Of wil je werken aan je zelfkennis?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op! Ik ben altijd nieuwsgierig naar het moois, dat jij onder water verbergt.

Gewoon Doen!

Geverifieerd door MonsterInsights