Vitaliteit is het samenspel tussen je energie, motivatie en veerkracht en hoe je deze in het dagelijkse leven met elkaar verbindt. Het heeft betrekking op je fysieke en mentale systeem.

Allerlei gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen, dat de vitaliteit afneemt. Jezelf tijdig weer opladen, voldoende rust nemen en zorgdragen voor balans in je leven is essentieel. Het managen van je vitaliteit is echter nog niet zo eenvoudig, kijk maar eens naar het afgelopen jaar. Op alle vlakken hakt corona er flink in.
Zowel op fysiek als mentaal vlak laat het diepe sporen achter.

Wat draagt nu bij aan een goede vitaliteit?
1. Voldoende ontspanning, gezonde voeding, voldoende fysieke beweging en sociale interactie
2. Het op één lijn brengen van je missie, visie, identiteit, overtuigingen, vaardigheden, gedrag en je plek in de wereld.
3. Flow: gefocust en ontspannen tegelijk, met een energie niveau dat in balans blijft. Hoe meer flow, des te beter je functioneert

Welke factoren je fysieke en mentale systeem dagelijks belasten en dus van grote invloed zijn op je algehele vitaliteit heb ik samengevat in een overzichtelijk vitaliteitsmodel. Zie bijgevoegde afbeelding.

Het wat, hoe, waarom en welke invloed het op je vitaliteit heeft leg ik je graag uit!

Interesse? Laten we dan eens afspreken!

Contact: renewmc.nl /info@renewmc.nl / 06-253 39 263

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mentale proeverijMet een frisse kop het nieuwe jaar in

Wil jij met een frisse kop, nieuwe energie en inzichten het nieuwe jaar in? Loop dan eens mee over de prachtige Sallandse Heuvelrug. Nieuwe mensen leren kennen en sparren over onderwerpen als zingeving, persoonlijke groei, mentale weerbaarheid en vitaliteit. Ga je alleen wandelen en lekker kletsen? Laat je door mij gewoon eens verrassen en uitdagen!

Waar: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (start)

Wanneer: Vertrek elke vrijdagmiddag 14.00 uur en zaterdagochtend 8.30 uur (duur ca 2 uur). Start vrijdag 10 december. Actie loopt tot maart 2022!

Voor wie: voor iedereen die er even uit wil, die de zinnen wil verzetten, die nieuwe prikkels kan gebruiken, die nieuwe uitdagingen aan wil gaan, die...! Voor iedereen die zich gewoon een beetje beter en vitaler wil voelen!

En de deelname is GRATIS! Aanmelden is wel verplicht!

(Graag even aanmelden i.v.m. de geldende corona richtlijnen)