Word je van succes gelukkig of brengt een gelukkig leven je succes?

Aandacht voor een viertal factoren is essentieel om uiteindelijk succesvol te kunnen zijn, zowel privé als zakelijk. Je wilt een fijne baan, een goede relatie, tijd besteden aan familie en vrienden. Maar er moet ook voldoende tijd over zijn om de batterij weer op te laden en te ontspannen.

Je leeft maar één keer en je kunt het niet overdoen!

De tijd tikt gewoon verder. Ook al kom je elke dag tijd te kort, je kunt er niet even een paar uur per etmaal bij krijgen.

Naast tijd is je energie ook beperkt. Veel bordjes in de lucht houden, blijven rennen, zonder weer op adem te komen is zwaar. Hoelang blijf jij dit volhouden? Die batterij gaat een keer definitief leeg en dan ga je letterlijk uit.

Ook in de volksmond wel een burn-out genoemd.

Een goede werk-privé balans is dus noodzakelijk om te blijven functioneren. Het heeft geen zin om langere periodes te hebben van behoorlijke inspanning en stress en dan via een korte periode van relatieve rust weer te herstellen. Hiermee herstel je de balans niet!

Er is een verandering in gedrag nodig om alle pijlers op het gebied van privé als werk overeind te houden.

De kunst van balans is om de gedragsveranderingen vol te houden totdat het in je systeem zit en een gewoonte wordt. Het balanceren tussen werk en privé is een vaardigheid en een constant proces, waar je elke dag weer aandacht aan moet besteden.

De sleutel tot geluk is zelfkennis!

Weet dat 50% aanleg is, 40% is bewust gedrag en 10% zijn de omstandigheden.

Krijg dus inzicht in wat jou gelukkig maakt en laat daarbij de externe factoren niet te zwaar meewegen. Geluk zit namelijk voor een groot deel in jezelf.

Verkrijg zelfkennis door dagelijks reflectie toe te passen en eerlijk tegen jezelf te zijn. Het ‘Succes en Geluk’ model (zie afbeelding) geeft je hiervoor de handvatten om inzicht te krijgen in alle aspecten, die van invloed zijn. Het draait hierbij om de balans in je leven, de beschikbare tijd en je gezondheid.

De weg naar succes loopt via geluk en niet andersom. Het samenspel tussen alle factoren is essentieel. Focus je dus niet op maar één onderdeel, maar richt je aandacht op alle aspecten van het leven. Maak er een gewoonte van en veranker het in je systeem.

Geluk kun je hebben, maar je kunt geluk ook zelf maken!

Wil je meer informatie over het model of wat een coachingstraject je nog meer kan opleveren, dan maak ik graag een afspraak met je!

Stuur me een persoonlijk berichtje of bel me voor het inplannen van een afspraak!

Mijn contactgegevens vind je op: www.renewmc.nl

Note: I.v.m. Covid-19 bied ik diverse mogelijkheden aan voor het organiseren van een gesprek. Een 1-op-1 in onze cursusruimte, een wandeling in de natuur of via een teams/zoom meeting.

Geverifieerd door MonsterInsights