Het bewustzijn is de motor van je denken, je handelen en je gedrag. Bewustzijn is alles wat je ervaart!

Het bewustzijn stelt je in staat de wereld om je heen in je op te nemen. Het geeft je een beleving en besef van je eigen “ik”. Het voedt zich niet alleen met informatie van buitenaf, maar registreert ook je emoties en gevoelens. Met al deze input en eerdere herinneringen creëert het een uniek bewustzijn, dat in belangrijke mate je gedrag bepaalt.

Het bewustzijn heb je dus hard nodig om te kunnen functioneren. Niet alleen om te leven!

Je kunt het bewustzijn onderverdelen in 4 niveau’s:
– het onderbewustzijn
– het onbewustzijn
– het bewustzijn
– het zelfbewustzijn
(Zie afbeeldingen voor uitleg)

Je onderbewustzijn is in veel opzichten de grootste tegenstander van het bewustzijn. Het weet het verschil niet tussen goed of fout. Positief of negatief. Het bevat alle oude informatie van generaties terug en slaat alle nieuwe input op, waarbij het oud en nieuw koppelt aan emoties, gevoelens en herinneringen.

Je onbewustzijn is je automatische piloot. Het stuurt alle interne processen aan, zoals je immuunsysteem, je hartslag, je ademhaling en meer. Gelukkig maar, want anders had je geen tijd om alle leuke dingen te doen. Ook je vaardigheden hebben hier een plek. Alles wat je hebt geleerd en zonder nadenken kunt uitvoeren. Denk maar eens aan een autoritje, waarbij je je soms afvraagt hoe je van A naar B bent gekomen.

Het is van groot belang hoe je het onderbewustzijn voedt. Input is namelijk in de meeste gevallen ook de output. Het beïnvloedt hoe je je voelt en functioneert. Het is je virusscanner en je spamfilter ineen! Het is de regisseur van je gedachten, gevoelens, gedrag en algehele functioneren.

Grip krijgen op je hele bewustzijn begint bij het inzicht hoe alle niveaus samenwerken. Wil je echt besef hebben wat je denkt, je voelt en je doet! En het waarom leren doorgronden?

Maak dan kennis met de methode Gewoon Doen…

Afspreken? Neem dan vrijblijvend contact met me op via een DM of het contactformulier op mijn website!

Geverifieerd door MonsterInsights