De eerste dagen van het nieuwe jaar zitten er alweer op. Voor de één is het rustig opstarten of nog genieten van een paar dagen vrij, voor een ander is het weer volle bak door. Je hebt het niet altijd zelf in de hand!

Voor mij persoonlijk was het op alle vlakken een spannend en uitdagend jaar, waarbij corona ook een aanzienlijke impact heeft gehad. Niet op mijn eigen gezondheid, maar wel op velen om me heen. Het was zeker mentaal gezien niet altijd even eenvoudig en heeft veel extra energie gekost!

Elk jaar kijk ik even terug! Wat ging goed, wat kan beter, wat moet ik loslaten en wat verdient mijn speciale aandacht dit jaar. Dit doe ik zowel op privé als zakelijk vlak. Nu pas ik zelfreflectie regelmatig toe, maar als je zo’n bijzonder jaar de revue laat passeren, dan zul je in veel gevallen een rode draad gaan herkennen. Het verteld wat de zin van het leven is, waar je happy van wordt en waarvan niet. Het laat je zien welke mensen in je leven horen en welke zo nu en dan een kopje koffie met je mogen drinken. Sommigen zie of spreek je wekelijks, anderen zou je graag vaker willen vasthouden. Het laat zien wat of wie je echt bezighoudt! Het is een vertaling van je diepste dromen, wensen en verwachtingen!

Het draait in alle gevallen om het maken van keuzes. Niet altijd eenvoudig, zeker uitdagend!

Ik ga dit jaar bepaalde dingen zeker anders doen. Omdat ik het wil, omdat het me een goed gevoel geeft, omdat ik er plezier aan beleef en het me blij maakt. Anderzijds ben ik ook getriggerd door jullie! Alle reacties op mijn dagelijkse posts en quotes, de vele dm’s, de vragen en ook de enkele schreeuw om hulp. Het is fijn om van waarde te kunnen zijn, zeker in deze tijden van constante onzekerheid, zoals die door velen wordt ervaren. Het inspireert en motiveert!

Wat mij daarnaast is opgevallen, zijn de vele website bezoeken en het met grote regelmaat lezen van mijn blogs. Iets wat daarbij mijn aandacht heeft getrokken, is dat bepaalde blogs in de afgelopen maanden extra vaak gelezen zijn. Het zijn in veel gevallen verhalen met een specifieke inhoud en zeker niet de meest recentste. In de afgelopen december maand spitste zich de interesse nog meer toe op onderwerpen, waarbij emoties, gevoelens en het innerlijk de boventoon voeren. Ik vind het mooi dat het je aanspreekt en de reden erachter boeit mij. Wat ook opviel is het tijdstip waarop menigeen de blogpagina’s bezoekt. Niet alleen ‘s avonds of overdag, maar vooral vroeg in de ochtend lijkt een populair moment te zijn. Helaas is het voor mij niet exact te achterhalen wie jij bent. Of wie jullie zijn! Soms heb ik een vermoeden, maar zeker weten doe ik het niet. Ik ben wel nieuwsgierig naar wat je bezighoudt en het waarom? Wat kan ik voor je betekenen?

Nu heb ik in het afgelopen jaar minder uitgebreide blogs geschreven dan in de jaren ervoor, maar dat ga ik dit jaar goedmaken. De onderwerpen blijven natuurlijk nog even een verrassing, maar ik denk wel te weten waar ik je aandacht mee kan trekken.

Als je dit nu leest en je afvraagt welke blogs hardlopers zijn, zie dan het lijstje helemaal onderaan dit verhaal. Wie weet herken je erin?

Ook ga ik mijn dagelijkse posts iets anders inkleden en zal ik je regelmatig van gerichte informatie over mentale weerbaarheid en coaching voorzien. Naast de wandelcoaching zal ik ook een aantal nieuwe projecten opstarten, waarbij de focus volledig zal liggen op de jeugd, het onderwijs en de zorg. Het zijn doelgroepen waar de onderwerpen mentale weerbaarheid, stress en burnout de boventoon voeren. Ze vragen extra focus en aandacht. Natuurlijk hou ik je hiervan graag op de hoogte!

Zoals Dhiman in zijn “note to self” beschrijft, is het belangrijk om het vorige jaar af te sluiten en achter je te laten. Haal de waardevolle lessen eruit en neem het positieve mee naar dit jaar. Misschien ben je nog niet waar je wilt zijn, maar dat ik oké. Zie het als een uitdagende reis met zo nu en dan obstakels en problemen. Richt je op het grote geheel en laat je door de kleine details niet uit je evenwicht halen. Je mag best je twijfels en onzekerheden hebben, zolang je maar in jezelf blijft geloven. Ik heb ze namelijk ook! Ook ik voel me wel eens onzeker of heb mijn twijfels over wat ik voel, denk of doe. Het is heel normaal! Laat het je in geen geval een slecht gevoel geven. Laat het je niet negatief beïnvloeden.

Heb vertrouwen in wie je bent en wat je te bieden hebt. Weet dat wat jij te bieden hebt, door velen wordt gewaardeerd. Kies je eigen route en tempo. Laat je niet opjagen. Laat je niet wijsmaken dat je het niet kunt of dat je er niet toe doet. Wees leer- en vooral nieuwsgierig. Blijf in alle gevallen jezelf!

Als je nu toch vast lijkt te zitten in je leven, moeite hebt om de juiste balans of richting te vinden, als onzekerheid en gepieker je onnodig veel energie kost, als je meer vragen dan antwoorden hebt of als je gewoon een duwtje in de goede richting kunt gebruiken, weet dat ik er voor je ben.

Je kunt niet alles alleen. Neem je leven zelf in de hand en maak keuzes. Laat je horen en spreek je uit. Gewoon doen! Je bent het waard! Alle puzzelstukjes zullen uiteindelijk vanzelf in elkaar vallen.

Dankjewel! Voor je aandacht, je interesse, voor dat je er was en dat je er bent!

Tot gauw!

Top blogs:
– Je ogen spreken
– Niet toegeven
– Een knuffel
– Liefde is een puzzel
– Je lichaam liegt niet
– Altijd maar sterk zijn
– Schaamte
– Alleen of eenzaam
– Verdwaald in je leven
– Stil in mij

Geverifieerd door MonsterInsights