“BIJ WERKGELUK GAAT HET OM HET HEBBEN VAN POSITIEVE EMOTIES EN PLEZIER OP HET WERK, OM DE VOLDOENING VAN HET GROEIEN EN HET BENUTTEN VAN HET EIGEN TALENT EN HET KUNNEN BIJDRAGEN AAN EEN HOGER DOEL”

Een mooi omschrijving van het fenomeen werkgeluk of werkplezier, maar heeft het dan alleen maar te maken met het werk, de carrière, de collega’s of de werkomgeving? Of is werkgeluk niet gewoon een hype?

Veel mensen zien de kantooromgeving als een soort escaperoom, waar ze zo snel als mogelijk uit willen ontsnappen. Anderen wederom willen onvindbaar of onzichtbaar zijn en vragen zich af waarom ze toch elke dag acht uur aanwezig moeten zijn. En weer anderen vinden drie dagen in de week werken meer dan voldoende, maar willen voor vijf dagen de credits krijgen.

Ben ik nu te cynisch of herken jij je wel in bovenstaande? En wat zijn dan de oorzaken van het niet ervaren van plezier op de werkvloer? Waarom ontbreekt het te vaak aan bevlogenheid, betrokkenheid en motivatie? Is het werkelijk de werkdruk die de welbekende druppel is, die bij velen de emmer laten overlopen?

Gelukkige medewerkers zijn gezonder, productiever, meer betrokken en werken beter samen. Genoeg redenen waarom het werkgeluk extra aandacht verdient. We brengen het grootste gedeelte van ons leven door op ons werk. We zien onze collega’s meer dan onze partners, familieleden of vrienden. De kantoortuin is inmiddels bekender terrein dan onze eigen tuin. En de digitale communicatie intensiever dan het persoonlijke contact. Het wel of niet ervaren van geluk op je werk heeft een grote invloed op de rest van je leven. En dat is ook niet gek! Maar tegelijkertijd laat je privé leven omgekeerd soms ook diepe sporen achter op je dagelijkse werkzaamheden. Met alle gevolgen van dien.

Veel van de problemen hebben een mentale oorzaak en dat is toch echt iets persoonlijks, dat in veel gevallen een individuele aanpak vereist.

Wil jij het werkplezier en je eigen geluk of dat van je werknemers echt serieus nemen? Een kleine investering in tijd zal je veel nieuwe inzichten geven. Een investering die aantoonbare positieve resultaten zal opleveren. Op de eerste plaats voor jezelf, maar daarnaast ook voor de individuele medewerker, het team en de gehele organisatie.

Laat je vrijblijvend informeren en kom een keer proeven van de programma’s WerkGeluk en Gewoon Doen op de Werkvloer. Programma’s uitermate geschikt voor de HR-professionals, directieleden, managers, leidinggevenden, ondernemers en natuurlijke de individuele medewerker.

Interesse? Boek nu een GRATIS ADVIESGESPREK of meld je aan voor een WERKGELUK PROEVERIJ!

Bellen of appen: 06 253 39 263
Mail: info@renewmc.nl
Aanmelden kan ook via: https://lnkd.in/emm8FvFX
 
 
#inspiratie #mindset #weekvanhetwerkgeluk #werkgeluk #werkplezier #coaching #opleiding #training #persoonlijkegroei #mentaleweerbaarheid #renewmentalcoaching

RENEW Mental Coaching
Geverifieerd door MonsterInsights